Societat

LA VIDEOTECA

Una explosió amb molta història

Els TEDAX dels Mossos d'Esquadra fan esclatar l'arsenal de la Guerra Civil trobat al convent de Santa Teresa de Vic en una pedrera

Els Tècnics Especialistes en Desactivació d'Explosius dels Mossos d'Esquadra (TEDAX), han neutralitzat aquest dijous a la tarda un autèntic arsenal la Guerra Civil localitzat el mateix dia al convent de Santa Teresa de Vic.

En aquestes espectaculars imatges podeu veure com els Tedax fan esclatar de manera controlada uns històrics explosius en una pedrera de la comarca d'Osona.

Es tracta d'un arsenal que els milicians anarquistes de la CNT-FAI i van amagar durant la Guerra Civil, quan l'edifici religiós va ser transformat en dipòsit de material bèl·lic.

Els artificiers de la policia van retirar d'un amagatall de les golfes 30 kg de dinamita, 26 granades de mà, 290 detonadors, 2 fusells, 16,5 quilograms de pólvora, 2.232 cartutxos de fusell i 12 metres de metxa lenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia