Societat

Mou-te en Bici, en contra de la matriculació

La plataforma Mou-te en Bici s'oposa a la matriculació de les bicicletes a Girona. En el ple extraordinari de dilluns sobre la presentació de la memòria del 2016, el defensor de la ciutadania, Ramon Llorente, va reclamar que cada ciclista disposés d'una assegurança i matriculés la seva bicicleta.

La junta directiva de Mou-te en Bici va publicar ahir una nota de premsa en la qual considera que aquesta mesura no farà res més que empitjorar la situació. Segons aquest comunicat, afegir tràmits administratius a la bicicleta, com si es tractés d'un cotxe, pot fer que es desincentivi el seu ús. Expliquen també que bona part de la població ja disposa d'una assegurança de responsabilitat civil que cobreix terceres persones en cas d'accident en bicicleta.

Recorden, a més, que la bicicleta és molt menys perillosa que el cotxe: “Hi ha hagut moltes més morts de vianants per atropellament de cotxe que de bicicleta (a Girona cap)”, assenyalen. Això no treu que també estiguin d'acord a sancionar els ciclistes incívics.

La plataforma considera que, en lloc de matricular bicicletes, s'hauria de donar més importància a l'augment de cursos de formació per a ciclistes per evitar possibles accidents.

Per Mou-te en Bici, la mesura de Llorente no contribuirà a crear barris més segurs i saludables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia