Societat

Municipal

La plantilla del Metro de Barcelona torna a la vaga aquest dilluns 

La plantilla del Metro de Barcelona torna a aturar el servei aquest dilluns per denunciar el bloqueig del conveni col·lectiu des de fa un any i mig. Concretament, les aturades es realitzaran en tres franges horàries: de 07:00 a 09:00 hores, de 16:00 a 18:00 hores i de 20:30 a 22:30 hores.

En les hores punta, és a dir, en les aturades del matí i de primera hora de la tarda, la Generalitat ha dictat uns serveis mínims del 40 %, mentre que en el tercer tram horari, el comprès entre les 20:30 i les 22:30 hores, considerades hores vall, circularan el 20% dels combois. 

La vaga convocada pel comitè d'empresa del Metro de Barcelona està fixada per a tots els dilluns no festius a partir del 24 d'abril.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha advertit que aquestes aturades provocaran afectacions “notables” en la mobilitat, ja que coincideixen amb les hores de més afluència de viatgers i perquè l'oferta de serveis mínims és “insuficient” per absorbir la demanda normal. De fet, la presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i regidora de Mobilitat de la capital catalana, Mercedes Vidal, ha recomanat als ciutadans evitar usar el Metro aquest dilluns per la vaga de treballadors amb caràcter indefinit que “no té cap raó de ser”.

Amb aquesta convocatòria d'aturades parcials, els sindicats intenten pressionar TMB en la negociació del nou conveni col·lectiu.

La plantilla del metro va acordar tornar a la vaga, en aquest cas indefinida, el passat 3 d'abril després d'una jornada de votacions en urna en la qual també es va acordar paralitzar les negociacions amb la direcció de TMB sobre el conveni col·lectiu.

D'aquesta forma, el comitè d'empresa deixava les negociacions amb l'empresa en suspens fins que la direcció de TMB complís una sèrie de compromisos, com el d'anar convertint personal a temps parcial en personal a temps complet.

TMB, que ha mostrat la seva sorpresa pel fet que els treballadors decidissin tornar a la vaga després d'haver tancat “acords de transcendència social” en temes com “llocs de treball alternatius”, espera que dimarts que ve, 25 d'abril, es puguin reprendre les negociacions “amb voluntat d'arribar a un acord”. El nou conveni col·lectiu que s'està negociant abraçarà el període 2016-2019 i ha de substituir el prorrogat des del 2008. 

El metro de Barcelona compta amb una plantilla de 3.555 persones i actualment 274 treballadors estan fora de conveni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia