Societat

Roses de Sant Jordi sota control, al cementiri d'Olot

L'empresa que gestiona l'equipament va tancar tots els accessos excepte el principal per evitar que se n'enduguessin

Moltes persones tenen per costum dur-ne als seus difunts aquesta diada

Els costums canvien i, per la diada de Sant Jordi, cada vegada més familiars duen roses als seus difunts. Els olotins que diumenge van voler-ne portar al cementiri municipal, però, es van trobar amb la sorpresa que només van poder accedir al recinte per la porta principal. Hi havia un rètol que els informava del perquè. L'empresa concessionària va haver de tancar els altres dos accessos, el de les grederes del Montsacopa i el del camí del Montsacopa, com a mesura per intentar evitar el robatori de roses. I és que, altres anys, s'havien donat casos de persones que se n'enduien fins i tot per revendre-les.

Miquel Casas, un dels responsables de Funerària Besora, la concessionària del cementiri olotí, ha explicat que tot i les càmeres de seguretat que hi ha instal·lades a tots els accessos, es fa difícil detectar el robatori de roses. No així el de rams de flors en diades posteriors a Tots Sants, per exemple, ja que l'embalum que fan unes i altres és molt diferent.

L'escaiença aquest any de Sant Jordi en diumenge va fer que la concessionària només tingués un treballador al cementiri, i per això va decidir tancar la resta d'accessos i que tothom hagués de passar per la porta principal, on el vigilant va ser permanentment tot el dia. Casas hi ha afegit que, quan Sant Jordi no cau en festiu, obren l'accés de les grederes, ja que poden disposar de dos vigilants. Segons Casas, però, la presència del vigilant és una mesura dissuasiva més.

Ell mateix ha volgut remarcar que van obrir puntualment la porta de les grederes a persones amb mobilitat reduïda. És l'entrada més propera a les sepultures de la part més nova i aquest accés evita haver de pujar dos trams d'escales.

LA XIFRA

3
accessos
hi ha al cementiri d'Olot: el principal és pel carrer Macarnau i els altres dos, pel camí del Montsacopa

Fa sis anys ja es va instal·lar videovigilància

L'Ajuntament d'Olot va instal·lar cinc càmeres de vigilància al recinte del cementiri, l'any 2011, perquè els robatoris de rams de flors hi eren freqüents. Algunes de les persones que posteriorment es van enxampar explicaven que trasplantaven els testos als seus jardins perquè els sabia greu que les plantes es fessin malbé i d'altres, persones amb pocs recursos, les venien als bars propers a canvi de menjar. Alguns casos van acabar als jutjats. La majoria, però, amb un acord amb les famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES