Societat

atletisme

curses populars

Projecte per potenciar les curses populars de barri i fer-ne d'infantils, a Girona

Cinc associacions de veïns i l'Ajuntament han creat el Correbarris, per donar una empenta a la participació de mainada i grans en les curses que organitzen

L'Ajuntament de Girona i cinc associacions de veïns de la ciutat (les de Montjuïc, Sant Narcís, Fontajau, Palau-sacosta i Montilivi) s'han posat d'acord per potenciar la participació ciutadana en les curses populars que organitzen i dotar les que no en tenen d'una cursa infantil. Amb el nom de Correbarris, s'ha fet una programació conjunta de les curses de cada un dels barris (l'1 de maig la de Palau-sacosta, el 21 de maig la de Sant Narcís, l'11 de juny la de Montilivi, el 25 de juny la de Fontajau i el 10 de setembre la de Montjuïc) i una cursa conjunta final. Es farà un dia de setembre que encara s'ha de concretar, i també està pendent decidir el format. Pel que fa a les infantils, tindran tres categories, segons va explicar la regidora d'Esports de Girona, Isabel Muradàs. Una per a prebenjamins, una altra per a benjamins i una altra per a alevins. Als joves participants se'ls donarà un passaport que podran segellar en cada cursa. Als que participin en almenys quatre de les cinc curses populars se'ls obsequiarà amb una samarreta commemorativa del Correbarris.

Participació en retrocés

Tot i la llarga tradició d'algunes de les curses (Montilivi celebrarà la 34a edició, Fontajau la 18a i Sant Narcís la 16a), un representant de les associacions, Toni Bautista, va dir que la iniciativa havia nascut per frenar la disminució de la participació en aquestes convocatòries esportives veïnals. “Mentre que les grans curses tenen cada cop més participants, les dels barris només es mantenen o en perden, fins al punt que algunes han desaparegut i tot”, va assenyalar. El treball conjunt, pensen, i la col·laboració del consistori permetran revitalitzar-les. Per la seva banda, Muradàs va dir que les curses infantils tenen un propòsit educatiu, a més de l'esportiu, en el sentit de promoure els valors bàsics de l'esport i també el coneixement de la ciutat. Muradàs va dir també que espera que en el futur nous barris se sumin al Correbarris per ampliar el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona