Societat

entitats

premi

Premi FPdeGI per a l'ONG Teach a Man to Fish

El reconeixement correspon a la nova categoria internacional, que premia entitats europees que treballen pels joves

Es va anunciar ahir en un acte celebrat a la tarda al Teatre Museu Dalí

L'organització no governamental britànica Teach a Man to Fish, que lluita contra la pobresa al món, rebrà pròximament el premi Fundació Princesa de Girona Entitat Internacional 2017, guardó que s'estrena aquest any i que té la voluntat de reconèixer la trajectòria d'entitats europees que treballen a favor dels joves. La decisió del jurat es va fer pública ahir en un acte celebrat a la tarda al Teatre Museu Dalí de Figueres. Aquest guardó substitueix el premi Entitat, que fins ara estava dedicat únicament a organismes de tot l'Estat espanyol i és l'únic col·lectiu que concedeix la fundació. L'anunci de la concessió, el va fer públic ahir la presidenta del jurat, Elisa Duran, que va justificar la tria de l'ONG britànica “per la seva capacitat de crear un projecte educatiu innovador i escalable, capaç de trencar el cercle de pobresa a través del foment de l'emprenedoria i l'autonomia personal de joves de diferents edats de centres educatius de països en via de desenvolupament”.

Els actes previs a l'anunci del premi es van iniciar a primera hora de la tarda. El primer de tots es va començar a les tres de la tarda. Es va tractar d'una de les activitats paral·leles adreçades a joves d'entre 16 i 35 anys, i es va desenvolupar també al Teatre Museu Dalí. Aquest taller creatiu, dirigit per l'emprenedor Xavier Verdaguer, fundador d'Imagine, va plantejar un desafiament als seus participants, que van haver de “resoldre” el repte emprenedor: “Subvenció, filantropia, crowdfunding: com fer viable el tercer sector?”, i durant 100 minuts van competir contra rellotge per dissenyar idees creatives pròpies.

Posteriorment, ja a les cinc de la tarda es va fer una tertúlia en què van intervenir Felipe Campos (premi FPdGi Social 2013), Carmen García de Andrés de la Fundació Tomillo (premi FPdGi Entitat 2016) i Héctor Colunga (premi FPdGi Social 2015), i que va ser conduïda per Àngel Llàcer.

LA XIFRA

100
minuts.
Amb aquest temps, els participants al taller creatiu de Xavier Verdaguer van haver de resoldre un repte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.