Societat

opinió

Amb els joves en un moment clau

El futur dels nostres joves és un dels temes que generen més preocupació i malestar. En el context de crisi global, on més s'accentua la manca d'oportunitats és en el col·lectiu de persones joves.  Als joves els costa molt de trobar l'encaix entre les seves expectatives professionals i la realitat laboral que troben, lamentablement cada dia en condicions més precàries per a les persones de nova incorporació al món laboral. L'educació, el nivell formatiu, l'emprenedoria, les capacitats i aptituds marquen el futur professional, la probabilitat de trobar una feina i la qualitat del treball. Sense perdre de vista que els joves són un dels col·lectius que ho tenen més complicat i difícil. I, en aquesta qüestió a l'entorn de les aportacions dels joves a la societat, no se li escapa a ningú que això repercuteix directament en el tipus de societat que tindrem en el futur.

La decisió de quins estudis cursar és una de les decisions més importants que han de prendre els joves i que marcarà en bona mesura el seu futur com a professionals i, de retruc, la seva trajectòria vital. Per a un estudiant definir el seu itinerari formatiu pot ser complicat, ja que hi ha molts elements que cal tenir en compte; això també succeeix en el cas dels joves que en el seu moment van deixar els estudis i busquen una segona oportunitat de formació o es troben en la necessitat d'acreditar la seva capacitació, dins o fora de l'ensenyament reglat. És per tot això que des de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Girona s'ha apostat fort pel servei d'orientació tant formativa com laboral. Des de l'Estació Espai Jove volem acostar les oportunitats als joves, donar-los informació sobre itineraris professionals i facilitar les eines perquè puguin decidir amb la màxima informació sobre els estudis que volen cursar. Per aquestes raons, vàrem decidir d'engegar el primer cicle  d'orientació formativa de Girona i l'hem anomenat Camins, ja que pretén ser una ajuda per als joves en el moment que han de decidir sobre el seu futur i triar el camí formatiu que hauran de recórrer i que els ha de portar a desenvolupar carreres professionals i personals d'èxit.

El cicle Camins està format per un conjunt de sessions impartides per conferenciants experts en la temàtica tractada i estan dirigides tant a estudiants d'ESO, batxillerat, cicles formatius i universitaris com a professionals de sectors educatius i d'orientació. Les famílies s'hi poden sumar si ho volen. La conferència inaugural serà demà, a càrrec de César Bona, un dels 50 millors mestres del món segons la Global Teacher Prize, que ens parlarà dels nous reptes de l'educació i del paper que hi tenen els valors i la intel·ligència emocional. La programació arribarà fins al 16 de maig i hi haurà sis activitats diferents, consistents en tallers, conferències i un concurs. Tota participació és molt benvinguda. 

Volem que aquest cicle es repeteixi de forma anual, amb el principal objectiu de donar eines per afrontar amb garanties aquells moments en què s'han de prendre decisions transcendents per al futur formatiu i professional dels joves. El projecte s'inclou en el pla local de joventut i va ser una proposta dels joves i professionals en el procés participatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla