Societat

La fira de les núvies obre l'edició més internacional

El saló de la Barcelona Bridal Fashion Week aplegarà 308 firmes, un 65% de fora

Rosa Clará inaugura avui la passarel·la nupcial més important

La firma St. Patrick desfila per primer cop

La Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW) comença avui al recinte firal de Gran Via amb un dels seus plats forts, la desfilada de Rosa Clará, que donarà pas fins divendres a 25 propostes més de diferents dissenyadors incloent-hi els convidats internacionals Ángel Sánchez ( va fer el vestit de núvia de Sandra Bullock) i Galia Lahav.

El mateix dia en què Pronovias tanqui l'aparador de vestits amb la seva sempre espectacular desfilada, s'iniciarà el saló nupcial, en què aquest any participen 308 firmes, de les quals un 65% són de fora. N'hi ha de 25 països. “Volem continuar amb el nostre procés d'internacionalització per consolidar la BBFW com el centre de negoci internacional de la moda nupcial i convertir Barcelona en Bridal capital mundial”, diu la seva directora, Estermaria Laruccia, que constata el creixement d'una fira que ara ha augmentat un 15% les marques presents en relació amb l'any passat.

La BBFW, organitzada per Fira de Barcelona, espera acollir més de 18.000 visitants i més de 800 compradors estratègics –el doble que el 2016– de 70 països, sobretot d'Europa i els Estats Units. Han confirmat la seva presència representants de magatzems de primera línia com Bergdorf Goodman i Neiman Marcus.

Pel que fa a la passarel·la, la principal del món, reunirà noms habituals i altres que s'estrenen, com Studio St. Patrick, la nova línia alta de St. Patrick, una de les firmes clàssiques de Pronovias, que tindrà en la model Karolina Kurkova la seva millor promotora. “La nova línia de la firma ha nascut perquè en el grup volem oferir a les clientes totes les opcions possibles, que puguin anar a una multimarca i trobar un vestit de gamma alta de St. Patrick”, deien ahir des de Pronovias en la prova de vestuari de la presentació dels dissenys d'Hervé Moreau per a la seva gran cita de divendres amb Atelier Pronovias. “La dona St. Patrick és urbana i sexi, i m'agrada molt, però la desfilada d'Atelier Pronovias em permet crear amb llibertat de pressupost i és el meu gran laboratori”, deia ahir el dissenyador francès, que aquesta temporada ha apostat pels grans volums en les faldilles que no pesen gens “i es mouen com l'aigua”, amb molt de tul a sota i seda per sobre. També hi ha grans escots i dissenys de puntes tan ajustats que semblen tatuatges.

També Rosa Clará presentarà avui volums en les faldilles, puntes i molta feminitat amb toc sexi. “Hi ha molta transparència i escots profunds”, deia ahir en la prova de vestuari a les seves models estel·lars, Mariana Downing (nou amor de Marc Anthony) i Jordan van der Vyver.

En la BBFW també desfilaran Cristina Tamborero; Sophie et Voilà Collection; YolanCris; Isabel Sanchís; Inmaculada García; Ángel Sánchez; Marylise & Rembo Styling; Isabel Zapardiez; Ana Torres; Raimon Bundó, que celebra el 50 aniversari; Jordi Dalmau i Matilde Cano; Marco & María; Cabotine by Gema Nicolás; Galia Lahav; Cymbeline; Ramón Sanjurjo; Carla Ruiz; Sonia Peña; les dues firmes nord-americanes Morilee Madeline Gardner i Demetrios i Jesús Peiró, la primera empresa de vestits de núvia que obté el segell OEC que certifica que tots els seus productes són dissenyats i fabricats a l'Estat, sobretot a Catalunya.

La passarel·la de les vanitats

A l'espera de la gran desfilada de Pronovias de divendres, sempre farcida de famosos, ahir la firma va dur Ana Boyer a la prova de vestuari. La filla d'Isabel Preysler va parlar (amb més fluïdesa que mai), sense dir res, del possible futur casament de la seva mare amb Vargas Llosa i del seu amb Verdasco, que no sap quan es faran però que té clar que no serà alhora. Cadascú el seu. I cadascú la seva exclusiva, of course. Mentretant al taller de Rosa Clará s'emprovava els vestits de núvia amb què desfilarà avui Mariana Downing, el nou amor de Marc Anthony, una jove model que preferia no ser preguntada ni pel cantant ni per Jennifer Lopez. Avui en el front row de la dissenyadora s'esperen rostres famosos com el de Melisa Jiménez (que es casa aquest estiu amb Bartra) i amics de la firma com Carlos Falcó i Esther Doña. Dimecres serà Alejandra Silva (la parella de Richard Gere, a qui no es va veure durant l'estada de l'actor a Barcelona) la convidada de St. Patrick i al vespre hi haurà una gran festa al Palau de Pedralbes per veure els dissenys d'Ángel Sánchez (ha vestit des d'Eva Longoria fins a Salma Hayek passant per Meryl Streep o Beyoncé) amb molts convidats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró