Societat

La comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Escala torna a tenir rates

El sindicat de policia USPAC anuncien que ara portaran el cas al departament de Treball

El sindicat policial USPAC denuncia que hi ha rates a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Escala. Aquesta no és la primera vegada que alerten d'aquesta situació. De fet, ja ho han fet en dues ocasions més però asseguren que ara la situació ha empitjorat i els animals no només entren a través del clavegueram sinó que n'hi ha, fins i tot, als conductes de ventilació.

El portaveu del sindicat, Josep Miquel Milagros, diu que la Direcció General de Policia (DGP) els va assegurar que havia pres mesures però “tot continua igual”. Per això, han anunciat que portaran el cas al departament de Treball perquè “actuï en conseqüència”. “Ho considerem un fet molt greu, que perjudica clarament la nostra feina i la nostra dignitat”, insisteix.

Fa dos anys que denuncien la situació i asseguren que, ara, ha empitjorat. El darrer exemplar el van localitzar la setmana passada a les seves dependències. Però no és l'únic. Segons Milagros, també han detectat rates als falsos sostres i els conductes de ventilació de l'equipament. “Fins ara sortien de la claveguera però ara ja n'hem trobat en aquests punts”, explica.

Aquesta situació, insisteix, crea un problema de manca de salubritat i un “risc” pels agents perquè aquests animals estan relacionats amb la propagació de nombroses malalties. A més, diu, tenen accés a llocs comuns com el menjador i on guarden queviures. “Res els impedeix accedir als espais on s'atenen als ciutadans”, remarca.

Segons Milagros, la Direcció General de Policia coneix la situació i els va dir que havia pres mesures. La nova aparició de rates constata, al seu entendre, que no s'ha fet el que caldria. “Les accions dutes a terme per l'administració fins al moment són un nyap i totalment insuficients”, insisteixen a través d'un comunicat.

Per això, han anunciat que denunciaran el cas davant del departament de Treball perquè “actuï en conseqüència”. Amb tot, que es prenguin mesures urgents com ara tapar amb material d'obra tots els possibles forats d'accés així com localitzar els punts dels falsos sostres i conductes d'aire per on han pogut entrar els animals i “bloquejar-los”. També volen que es netegin i desinfectin aquelles zones on n'han trobat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs