Societat

Societat

El reciclatge remunta però queda lluny del 2011

Polèmica per la petició de dimissió del director de l'Agència de Residus

El percentatge de residus reciclats a Catalunya va créixer el 2015 amb relació al 2014, i es va situar en el 38,93% del total de brossa generada, però encara va quedar lluny del 40,6% que es va assolir el 2011, any que va suposar un rècord en aquest àmbit. Aquest fet és un dels fonaments que servirà a la CUP i a Catalunya Sí que es Pot per tirar endavant una moció al Parlament que demana la destitució del màxim responsable de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, a qui fan responsable d'aquests mals resultats. Així ho van anunciar ahir al matí dues diputades d'aquestes formacions polítiques en un acte que va tenir la seva rèplica a la tarda, per part de la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, que va defensar la gestió de Tost i va qualificar d'“absolutament desafortunada i fora de lloc” la petició de cessament.

Les diputades de les dues formacions d'esquerra van comparèixer al Parlament acompanyades de representants de diverses entitats i plataformes ecologistes. Un d'aquests, Joan Vázquez, d'Ipcena, va advertir que encara s'està molt lluny dels nivells de reciclatge del 50% que la Unió Europea exigeix de cara al 2020.

En la seva rèplica, Marta Subirà va defensar la tasca del govern en aquest àmbit i va posar com a exemple l'increment del cànon de residus per abocament i incineració. També va criticar CSQP per tenir “un doble discurs” en el tema de les incineradores.

Mentre govern i oposició es barallaven, l'empres Ecoembes, dedicada al sector del reciclatge, va emetre un comunicat en què explica que les dades del 2016 són positives, amb una recollida de gairebé 250.000 tones de residus a Catalunya que suposa un increment del 4% amb relació al 2015. Segons l'empresa, durant el 2016 cada català va dipositar una mitjana de 15,5 quilos de residus al contenidor groc, dedicat als envasos de plàstic, i 19,7 quilos al contenidor blau, reservat al paper i cartró.

L'estudi fet per aquesta empresa conclou que el tram de població que més recicla és la que es mou entre els 35 i 54 anys i que la principal motivació és el civisme, seguit del sentiment d'orgull per reciclar i més conscienciació de la gent, informa Efe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia