Societat

Societat

El Pla de l'Estany busca voluntaris per a les entitats

Editen una guia amb les 14 associacions que necessiten col·laboradors i estan preparades per acollir-los

Les entitats més actives del Pla de l'Estany solen tenir prou gent per a la feina quotidiana, però quan organitzen algun esdeveniment de més envergadura necessiten més col·laboradors. Per mirar de cobrir el dèficit, l'àrea de Benestar Social del Consell Comarcal, a través del Punt de Voluntariat, acaba d'editar una guia de les associacions que els cal aquest cop de mà i alhora estan prou consolidades i disposen d'un pla d'acollida i formació de voluntaris: Catalunya contra el Càncer, Agrupació de Defensa Forestal, Associació Canaan, Associació Catalana de Foment de la lectura, Associació de Donants de Sang, Associació Protectora d'Animals, Banyoles Solidària, Càritas, Creu Roja, Filles Religioses del Sagrat Cor, Fundació Estany, Oncolliga, Clínica Salums Infirmorum i Limnos. En la publicació s'explica la feina que realitzen, amb l'objectiu d'atraure voluntaris i que aquests puguin triar entre diverses temàtiques.

El Punt de Voluntariat és un servei encara jove que, en el moment en què una entitat (inclosa a la guia o no) necessita ajuda, fa d'intermediari entre l'associació i la gent que s'ofereix per col·laborar. “Els atenem i els posem en contacte amb l'entitat”, expliquen els seus responsables, que admeten “el poc moviment” que hi ha, raó per la qual han editat la guia. Les persones que passen per aquesta borsa no tenen un perfil definit, sinó que hi ha homes i dones d'edats ben diverses, però que tenen en comú la disponibilitat i ganes de col·laborar de manera desinteressada.

Riquesa associativa

Les 14 entitats de la guia són una petita mostra de la riquesa associativa del Pla de l'Estany. Al lloc web Entitatsplaestany.cat n'hi figuren 62 i són només les que han volgut ser-hi. Hi abunden les de caràcter social, així com les de caire cultural o lúdic, però també n'hi ha de dedicades a qüestions mediambientals i als esports.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt