Societat

Festes i tradicions

Pep Ventura i la sardana centren el pregó que obre avui les Fires de Figueres

La força de l'Embarraca't i els primers actes festius ahir ja van animar la ciutat

El pregó, ideat pel músic Jordi Molina, es farà a les sis de la tarda

El pregó de Fires dedicat al compositor Pep Ventura i ideat pel músic i compositor Jordi Molina donarà el tret de sortida avui, a les sis de la tarda, a les Fires i Festes de la Santa Creu, que faran bullir la ciutat d'actes en els pròxims deu dies.

Ahir a la tarda els figuerencs i els visitants ja no es van pas avorrir, davant la gran quantitat de propostes ludicoculturals que se'ls van oferir. Pel que fa a ahir a la tarda, va destacar la inauguració de la Mostra d'Art Floral i del concurs de decoració de pastissos i galetes que es va fer a la Casa Nouvilas.

L'espectacle musical Play-back Ona en Blanc va servir per encetar l'activitat a l'envelat de la plaça Catalunya. No hi van faltar les sardanes, que es van poder escoltar i ballar al carrer Nou (davant de la Casa Nouvilas), a les vuit del vespre, interpretades per la Cobla Costa Brava.

Avui, a la Rambla, se celebrarà la festa dels quinze anys de Salvem l'Empordà, al matí, i es faran tot tipus d'activitats esportives i socials. Al migdia hi haurà sardanes amb la Cobla Selvatana a la plaça de l'Ajuntament, i a les cinc de la tarda, després de la migdiada, plantada de gegants i capgrossos de la ciutat amb una cercavila que acabarà a la plaça de l'Ajuntament, on es farà el ball de seguici dels gegants amb l'acompanyament musical dels Ministrers de la Santa Creu.

El ball que tancarà la trobada estarà dedicat a Pep Ventura, en commemoració del bicentenari del seu naixement. Tot plegat, com a prèvia del pregó. A l'envelat, la Selvatana farà el primer concert de festa a les set de la tarda, amb entrada gratuïta. A les onze de la nit hi tornaran.

LA XIFRA

2
concerts.
L'Orquestra Selvatana farà un concert a la tarda (19 h) i un altre a la nit (23 h), a l'envelat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia