Societat

política

Comín veu compatible la candidatura de Barcelona per acollir l'Agència del Medicament i el procés

El conseller de Salut replica a la ministra Dolors Montserrat que l'aposta pel referèndum pot ser fins i tot una “fortalesa”, perquè demostra que Catalunya és un país “obert, tolerant i democràtic”

Recorda que l'EMA és ara a la capital del Regne Unit, que va permetre una consulta a Escòcia

El conseller de Salut, Antoni Comín, creu que el procés sobiranista català no només no és cap handicap sinó que pot ser una fortalesa per a la candidatura de Barcelona per acollir la seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès).

“És evident que no hi ha cap incompatibilitat entre la demanda d'un referèndum que fa el govern i l'aposta perquè l'EMA vingui a Barcelona”, ha replicat aquest divendres Comín a Dolors Montserrat, la ministra espanyola de Sanitat. Montserrat va opinar ahir dijous que el procés podia ser un “handicap” per a les ambicions de la capital catalana per allotjar l'organisme europeu.

Segons Comín, això no és cap inconvenient sinó que fins i tot és una “fortalesa” perquè la reivindicació d'un referèndum demostra que Catalunya és un país “obert, tolerant i democràtic”. I això, al seu parer, és una bona carta de presentació davant de les institucions europees.

En aquest sentit, ha recordat que l'EMA és a Londres, capital d'un estat que va permetre un referèndum d'independència a Escòcia.

El titular de Salut ha emplaçat a no buscar possibles “excuses” i “concentrar totes les energies en articular, amb acció diplomàtica, una majoria al Consell Europeu” que doni la victòria a la candidatura catalana.

Comín ha fet aquestes declaracions després de visitar el CAP Vila de Gràcia-Cibeles de Barcelona, inaugurat fa un mes i que dona servei a prop de 26.000 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia