Societat

llengua

El TSJ valencià admet a tràmit els recursos del PP al decret de plurilingüisme

El PP demana la retirada de la mesura, que considera “un xantatge lingüístic als pares”

Isabel Bonig reclama que el model sigui consensuat amb la comunitat educativa

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià ha admès a tràmit el recurs interposat pel grup parlamentari del PP a les Corts Valencianes contra el decret de plurilingüisme del govern de la Generalitat Valenciana.

Així ho ha comunicat als mitjans aquest dimarts en roda de premsa la síndica i presidenta del PP valencià, Isabel Bonig. Així mateix, ha informat que el TSJ valencià ha admès a tràmit el recurs interposat pel seu grup contra el decret de concerts de la conselleria d'Educació. Bonig ha explicat que l'alt tribunal ha admès també a tràmit els recursos interposat per la Diputació d'Alacant (governada pel PP) i per l'Associació per a la defensa del castellà.

La síndica del PP ha assegurat que el seu partit no va “en contra del valencià” sinó que li donen “suport de manera total i absoluta”. No obstant això, considera que el decret suposa “un xantatge lingüístic als pares”.

Després de l'acceptació a tràmit del recurs, la dirigent del PP valencià ha demanat la retirada dels decrets i que aquests siguin consensuats amb la comunitat educativa “en un assumpte que està per damunt de partits i ideologies com és l'educació”.

Segons Bonig, hi ha moltes plataformes creades en contra d'aquest decret i l'educació, tant pública i privada, està “en peu de guerra”. És per això que creu que ha arribat el moment de “pacificar i asserenar” la comunitat educativa amb la retirada de la norma.

La presidenta del PP valencià ha indicat que a nivell estatal “s'aposta per un pacte en educació” però que al País Valencià, el conseller d'Educació,Vicent Marzà, és “l'executor d'una política marcada per Compromís i la senyora Oltra i amb el suport dels socialistes”.

Al seu parer, la Generalitat Valenciana “té un greu problema amb l'educació” i ha demanat que el president Ximo Puig i el conseller Marzà “portin de Finlàndia tot el model finès”, en referència a la visita institucional que estan realitzant al país nòrdic per conèixer, entre altres qüestions, el seu model educatiu. Ha indicat que a Finlàndia es dóna llibertat als pares i hi ha avaluacions de professors i centres, “just el que han tret amb el nou model”.

La síndica popular ha reclamat que el govern valencià “no fugi del problema que tenen amb l'educació, amb una manca de llibertat i limitació que comença a ser preocupant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona