Societat

Societat

Els adolescents banyolins aposten pels carrils bici i més activitats lúdiques

Per quart any consecutiu, estudiants d'ESO presenten propostes per millorar la ciutat, que l'Ajuntament mira d'incorporar a les seves actuacions

Divuit equips d'estudiants de segon, tercer i quart d'ESO dels centres de secundària de Banyoles van presentar ahir les seves propostes del projecte TONI (Tenim Oportunitats, Necessitem Idees, i alhora un homenatge a Toni Carmona, un mestre que va morir fa cinc anys). Es tracta d'una iniciativa estrenada fa quatre anys que consisteix a aportar idees per millorar la ciutat, en el marc de l'assignatura d'emprenedoria. Tot i que la temàtica és variada, en la llista d'aquest any abunden les propostes per ampliar i millorar la xarxa de carrils bici i les referides a activitats lúdiques. També hi ha una sèrie d'idees per a activitats en benefici de la pròxima Marató de TV3. En la presentació, feta a l'Auditori de l'Ateneu, hi van assistir tècnics municipals, tres regidors de l'equip de govern, de CiU (Ester Busquets, Albert Tubert i Jordi Bosch), i una regidora de l'oposició (la republicana Roser Masgrau), ja que el consistori aprofita una part de les idees que li exposen per aplicar-les en les inversions municipals.

La proposta més espectacular d'ahir va ser, sens dubte, la celebració d'un festival de música de tres dies de durada a la vora de l'estany, amb acampada inclosa. També en matèria d'oci van sortir idees per solucionar els problemes que hi ha –segons van dir– perquè les activitats que s'organitzen arribin a oïda dels joves. Es va proposar, per exemple, aprofitar més les xarxes socials (en concret Instagram, ja que Facebook va de baixa, van assenyalar). Quant a carrils bici, diversos equips van assenyalar la necessitat de separar amb uns obstacles el vial ciclista de la resta i construir els carrils en detriment de la calçada i no pas de les voreres, així com la conveniència de fer-ne al nucli antic. Quatre equips van proposar activitats per a La Marató de TV3. La de més envergadura (Diver Estany) preveu activitats aquàtiques a l'estany, com ara curses de motos d'aigua elèctriques.

LA FRASE

Totes les vostres idees segur que seran bones i ens ajudaran a fer una Banyoles millor
Ester Busquets
REGIDORA D'EDUCACIÓ

App d'ajuda, desfilada de moda i busos

En la llista d'aquest any hi ha també una app amb serveis d'ajuda i assessorament als adolescents, un curs i una campanya de difusió de l'art dels grafits, una desfilada de moda per potenciar el comerç de proximitat, l'ampliació dels viatges del bus comarcal els dies de mercat, una app per compartir un bus quan es marxa a fora de festa a la nit i un paquet de millores de les pantalles d'informació turística.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona