Societat

Palamós fa sortir al carrer el seu esperit més mariner

El festival Terra de Mar posa especial èmfasi en el patrimoni i el paisatge litoral del municipi i ofereix diferents recorreguts marítims per la costa amb diverses embarcacions

Fomentar la cultura, el patrimoni i les tradicions marineres és l'objectiu del festival mariner Palamós, Terra de Mar, que aquest cap de setmana omplirà el port de la vila de tota mena d'activitats relacionades amb l'àmbit marítim. Aquesta onzena edició posa especial èmfasi a conèixer de prop la natura i el paisatge litoral i convida el públic a fer recorreguts marítims per la costa del municipi amb embarcacions molt especials. D'aquestes destaca la goleta Corsari Negre, de 23 metres d'eslora i dos pals i amb base al port de l'Estartit. Enguany també s'incorpora a aquests recorreguts el catamarà Atlàntida, que oferirà navegacions pel litoral de llevant fins a arribar a Castell i les illes Formigues. Una altra opció és visitar els vaixells participants atracats al port, com ara el remolcador Punta Mayor, de 60 metres d'eslora i dedicat a tasques de rescat; el gran veler català Santa Eulàlia, de l'any 1918; el vaixell Ciutat Badalona, construït l'any 1929; la goleta Imar Primer de l'any 1986 o el bergantí Sirius Dog Star.

La mostra es complementa amb tallers mariners, fira de productes de mar, l'oferta en caiacs, exhibició de curses de llanxes d'època, jocs mariner, competicions de vela i de llagut de rem, concerts, gastronomia o la visita al Museu de la Pesca. Així mateix, i com a novetat, la ONG Proem Aid oferirà demà la xerrada Un mar de somnis, sobre la seva feina a l'illa de Lesbos en el rescat de refugiats. També hi haurà una exposició de Playmobil de ClickFactoryFest sobre temes marítims. Per poder fer qualsevol de les activitats caldrà comprar la polsera del festival, a un preu de tres euros (www.palamosterrademar.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà