Societat

Festes i tradicions

Argentona farà per primera vegada una edició limitada del càntir de l'any

Serà numerada, dedicada a Puig i Cadafalch i es vol adreçar especialment als col·leccionistes

Amb aquests canvis també es pretén revertir el descens de vendes

Per primera vegada el càntir de l'any d'Argentona tindrà una edició limitada. A més, els exemplars seran numerats per adreçar-los especialment als col·leccionistes. Tal com va explicar el regidor de Cultura i Patrimoni, Àngel Puig (ICV), en principi està previst fer una tirada d'uns 2.000 exemplars “que potser s'ampliarà en 1.000 unitats més”. El regidor va subratllar el fet que “si es fa una edició limitada i numerada s'aconsegueix donar un valor a la peça”.

Puig va comentar que aquest any s'ha encarregat el disseny del càntir al també periodista Quim Larrea i que incorporarà referències a Puig i Cadafalch, ja que aquest 2017 es commemora el 150è aniversari del seu naixement i el centenari del seu nomenament com a president de la Mancomunitat de Catalunya. Argentona, a més, té un llegat valuós de l'arquitecte mataroní, la seva casa d'estiueig, que actualment es troba en ple procés de rehabilitació. “El càntir reproduirà una de les rajoles de la casa i al centre hi tindrà els seus colors”, va dir el regidor, que va avançar que la peça tindrà un cost de 20 euros.

El titular de Cultura i Patrimoni va reconèixer que un dels motius de la limitació dels exemplars és la voluntat de revertir el descens de vendes que s'ha experimentat i evitar el retorn que molta gent fa de peces d'anys anteriors a les dependències del Museu del Càntir.

Es vendran a l'Argillà

Els interessats a adquirir un dels càntirs de l'any d'Argentona ho hauran de fer durant el transcurs de l'Argillà, la Fira Internacional de Ceràmica, que se celebrarà el 7, el 8 i el 9 de juliol, i que aquest any arriba a la tercera edició.

Tot i que encara se n'ha de fer la presentació oficial, ja han transcendit alguns detalls de l'edició del 2017. A hores d'ara ja hi ha tancada una llista de 70 artesans que exposaran les seves creacions a la fira. A banda, Itàlia, país convidat d'aquest any, aportarà una delegació d'una quinzena d'artesans que mostraran les seves creacions a la plaça de l'Església.

A l'edició de l'any passat, en què la ciutat convidada va ser Aubanha, Argentona hi va portar artesans de fins a onze països, entre els quals van destacar Malta, el Regne Unit, Holanda, Rússia i el Marroc.

LA XIFRA

2.000
càntirs
de l'any són els que es posaran en un principi a la venda a Argentona en una edició limitada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART