Societat

Municipal

Nou rècord d'usos en un sol dia de la Girocleta, a Girona

El 9 de maig, el servei de bicis públiques de la ciutat es va fer servir 1.587 vegades, la xifra més alta dels vuit anys que fa que funciona

La nova estació del carrer del Riu Freser, s'obrirà al juny

El servei de bicis públiques de Girona continua superant els seus propis rècords. Avui fa onze dies, el 9 de maig, es van registrar un total de 1.587 usos, la xifra més alta fins avui des de la posada en marxa del servei, el 2009. L'any passat, el dia amb més usos va ser el 27 d'octubre, amb 1.484 usos. Segons dades de l'Ajuntament, aquest 2017 ja s'ha superat fins a nou vegades el màxim assolit l'any passat.

Aquesta dada fa pensar, quan tot just han passat cinc mesos de l'inici d'any, que el 2017 continuarà la tendència a l'alça del servei. Les hores punta d'ús de la Girocleta són de dilluns a divendres entre les vuit i les nou del matí i entre les dues i les quatre de la tarda. Els dissabtes els usos baixen un 50% i fins a un 75% els diumenges.

El servei de Girocleta disposa actualment de disset estacions. L'última que es va obrir va ser al febrer, a Vista Alegre. Està previst que el mes vinent entri en funcionament una nova estació, la divuitena, al carrer del Riu Freser, al barri de Sant Pau-Palau. A més, es preveu ampliar el servei de redistribució de bicicletes, que es farà també els dissabtes. A hores d'ara hi ha 455 aparcaments, gairebé el doble dels que hi havia quan es va estrenar el servei, el 2009, amb vuit estacions i 229 aparcaments. En aquests anys el nombre d'usuaris gairebé s'ha triplicat, ja que ha passat de les 917 persones abonades el 2009 als 2.489 abonats que hi ha actualment.

Tendència anual a l'alça

Si s'analitza l'ús de la Girocleta per mesos i anys, es constata que l'octubre és el mes en què més usos de la Girocleta es registren. És, a més, una dada que es confirma anualment des del 2013. A l'octubre van ser 30.643 usos, més d'un 10% del total de l'any.

Des d'una perspectiva anual, el 2013, amb dotze estacions en servei durant bona part de l'any, es van fer 138.299 usos de la Girocleta; el 2014 es va créixer un 59% i es va arribar als 219.885 usos, ja amb catorze estacions; el 2015 és l'any que es va créixer menys, un 10%, amb 242.516 usos, i el 2016, amb setze estacions, l'increment respecte a l'anterior va ser del 26%, amb 304.551 usos.

D'una altra banda, des de fa un mes existeix la possibilitat de registrar-se a la Girocleta per un sol dia. Durant aquest temps ja han fet ús d'aquesta possibilitat una trentena de persones. Un 35% de les persones que han utilitzat aquest servei eren estrangeres. El regidor d'Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha atribuït l'èxit de la Girocleta a l'augment i a millora de la xarxa pedalable a la ciutat, així com a una cada cop més gran sensibilització ciutadana en pro d'una mobilitat sostenible.

LES XIFRES

2.489
persones abonades
hi ha a la Girocleta. Són un 271% més de les que hi havia quan es va estrenar el servei.
304.551
usos
de la Girocleta es van registrar el 2016. És la xifra màxima fins ara. A l'octubre va haver-hi 30.643 usos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia