Societat

fira de moda

Moda ètica i sostenible en la 3a edició de Gimoda

Despleguen un gran vestit de color vermell i fúcsia al pont de Pedra en la presentació de l'esdeveniment

La tercera edició de la Setmana de la Moda de Girona (Gimoda), que tindrà lloc del 9 al 12 de juny, inclourà una jornada dedicada a la moda sostenible i ètica. Segons la presidenta d'Agimod, Sílvia Castelló, “la moda sostenible és una necessitat i una oportunitat”. Així, la trobada, que es farà el dilluns 12 de juny a l'auditori del centre cultural La Mercè de les 10a les 14h, vol donar a conèixer al teixit empresarial i al consumidor, amb taules rodones i conferències, conceptes que estan marcant noves tendències en la producció i en els hàbits de compra. Hi haurà la participació d'empreses capdavanteres en l'adopció de processos sostenibles com Eurecat, Filats Besalú i Toni Pons, entre d'altres. La jornada d'empresa dedicada a la moda sostenible i ètica és una de les novetats de la tercera edició d'una iniciativa organitzada per Agimod i l' Ajuntament de Girona per promoure el sector i impulsar el talent en un espai de trobada. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va destacar la rellevància que la moda té com a eix econòmic de “la Girona del dia de demà”.

Gimoda reunirà onze dissenyadors, alguns d'emergents i d'altres que són firmes consolidades, que presentaran les seves propostes. Les desfilades es duran a terme al Teatre Municipal de Girona i es pot demanar al web www.gimoda.cat les invitacions gratuïtes per assistir-hi, ja que la capacitat és limitada.

La Setmana de la Moda de Girona inclourà també un espai, el GiModa Market, on els dissenyadors podran mostrar i vendre els seus productes. A la plaça del Vi s'instal·larà una zona per a actuacions musicals. La desfilada inaugural de la tercera edició tindrà lloc el divendres 9 de juny a les 21h a la plaça del Vi i anirà a càrrec de Yerse , amb seu a Sabadell i fundada el 1964.

Elio Berhanyer

En el marc del Gimoda, els organitzadors de l'esdeveniment faran un reconeixement al dissenyador de moda espanyol, Elio Berhanyer , de 88 anys i un referent inspirador pels nous talents.

La presentació de la tercera edició de Gimoda va tenir lloc ahir al pont de Pedra de Girona. S'hi va elevar uns dos metres del terra una estructura amb un gran vestit de color vermell i fúcsia acabat amb una cua de sis metres.

LES FRASES

La consolidació de la Setmana de la Moda de Girona vol posar la ciutat en l'epicentre de la moda
Sílvia Castelló
presidenta agimod
Vol ser un punt de trobada dels protagonistes de la moda i de reflexió del moment que viu el sector
Atreiem joves talents a Girona perquè creïn el seu taller. Hi fan les confeccions i obren botiga
Marta Madrenas
alcaldessa de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia