Societat

El cinquè Muntànyum obre portes a Duesaigües

La Fira de Turisme Rural i Esports de Muntanya de Catalunya se celebrarà aquest cap de setmana amb un mercat de segona mà i una caminada nòrdica com a novetats

Muntànyum ja ha fet els primers passos amb una trobada del sector econòmic i social del territori, ahir a la nit, al castell d’Escornalbou, i avui els protagonistes seran els més petits amb una trobada escolar. Però la gran activitat d’aquesta fira de turisme rural i d’esports de muntanya es concentrarà dissabte i diumenge. Tots dos dies es podrà visitar la fira amb una trentena d’expositors, als quals s’afegirà la nova experiència del FleaMarket, un mercat d’articles de segona mà on es podran vendre o bescanviar articles com ara roba, discos, llibres, jocs, mobles, antiguitats, col·leccions i objectes de decoració. Dissabte al matí també s’estrenarà l’altra gran novetat d’aquesta edició, una caminada de marxa nòrdica que s’ha organitzat en col·laboració amb el Consell Esportiu de les Garrigues, la comarca convidada aquest 2017. La ruta serà guiada i circular, tindrà 8 km i un desnivell de 170 m positius. El recorregut inclou la descoberta de l’espectacular viaducte dels Masos, declarat element del patrimoni industrial de Catalunya; el pantà de Riudecanyes i els antics rentadors. La representació de les Garrigues també convidarà a apropar-se a la seva gastronomia i el Muntànyum finalitzarà diumenge amb la degustació d’una cassola de tros típica d’aquesta comarca lleidatana.

La inauguració de l’esdeveniment serà dissabte al migdia, a càrrec del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. En aquesta jornada també s’ha previst un vermut electrònic amb fideuada popular i música dels vuitanta, una taula rodona sobre l’organització d’activitats esportives en el medi natural i un sopar popular amb l’actuació del grup de música Insonora. Diumenge al matí l’atracció serà el Concurs Escalabirres, que repta els participants a pujar apilant més caixes de cerveses que la resta. Tots dos dies, la fira tindrà zona infantil de jocs.

La fira

Dies 27 i 28

www.muntanyum.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona