Societat

municipal

rebuig a l'alberg

La consulta ciutadana de la Vila Olímpica fa palès el rebuig veïnal a l’alberg

Els veïns reclamen a Colau que esgoti la negociació amb la propietat i arribi a un acord per aturar-lo

Si la situació no avança, recorreran a la via judicial

“La resposta ha estat inapel·lable i clara: la Vila Olímpica diu no al projecte del macroalberg.” Així va anunciar ahir el president de l’associació de veïns, Jordi Giró, el resultat de la consulta ciutadana sobre l’establiment de 440 places que s’està construint al barri. La votació es va iniciar el 3 de maig i es va tancar dimecres. Hi han participat 1.297 veïnsempadronats –majors de 18 anys– i la majoria (1.260) no estan d’acord amb la construcció de l’alberg. Només 30 hi han votat a favor, ja que hi ha hagut sis vots en blanc i un de nul. El resultat, doncs, fa palesa la ferma oposició amb què ha topat el projecte.

L’associació de veïns va xifrar en un 20,8% la participació, prenent com a referència el cens de les últimes eleccions municipals. Giró en va fer una valoració molt positiva, tenint en compte que en la darrera consulta celebrada al barri –que es va fer l’any 2014 sobre la reforma de l’avinguda Icària– la participació va ser del 13%. “Al govern li toca prendre’n nota i actuar al costat del veïnat, com sempre ha dit i mai hem vist”, va etzibar el president de l’entitat, que va enviar un missatge a Ada Colau. “Sap que té tot el barri mobilitzat; espero que accepti el resultat i li demanem que activi tots els mitjans per arribar a un acord que aturi l’alberg”, va afirmar.

El govern municipal al·lega que no hi ha marge legal per frenar el projecte. Els veïns, però, li reclamen que esgoti la via de la negociació amb la propietat, ja que creuen que hi ha alternatives a la compra. Giró es va referir a la possibilitat de transformar l’edifici, per exemple, en una residència per a gent gran o en oficines. “Si el govern té voluntat el que ha de fer és esprémer al màxim; pensem que encara hi ha recorregut”, va insistir.

L’associació de veïns va presentar un escrit al consistori en què demana la nul·litat de la llicència i està pendent de rebre’n la resolució. Mentrestant, però, ha iniciat els tràmits perquè aquest edifici i els dos del costat siguin considerats patrimoni protegit, la qual cosa implicaria una sèrie de restriccions. L’associació, a més, adverteix que, si la via de la negociació no avança, presentarà un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament. “No qüestionem la llicència en si, sinó el procediment; pensem que està mal concedida”, va dir Giró. Els veïns van lamentar no haver pogut intervenir abans. “Si el 2016, quan ho vam demanar, el consistori ens hagués donat la informació que tenia no estaríem en aquesta situació”, va destacar.

El govern va afirmar ahir que també considera que “el desenvolupament de l’alberg no és bo per al barri” i va assegurar que segueix treballant per buscar un acord amb la propietat. Giró va advertir que ja estan preparant noves mobilitzacions. “Per a nosaltres això continua fins que no tinguem una solució”, va avisar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró