Societat

Alabama mata un pres de 75 anys que havia eludit la mort set vegades

Thomas Arthur va ser condemnat per l’assassinat per encàrrec del marit de la seva amant el 1982

És la dotzena persona executada als Estats Units aquest any

L’Estat d’Alabama (sud dels EUA) ha executat aquest divendres Thomas Arthur, que havia aconseguit esquivar la pena capital en set ocasions des de 2001.

El pres, un home blanc de 75 anys, ha estat declarat mort a un quart d’una de la matinada (un quart de vuit hora catalana) després de rebre una injecció letal a la presó Holman d’Atmore, segons ha notifica el Departament de Correccionals d’Alabama.

Arthur va ser condemnat a mort per l’assassinat el 1982 de Troy Wicker, el marit de la que aleshores era la seva amant, Judy, a canvi de 10.000 dòlars, tot i que ell sempre es va declarar innocent.

En el moment del crim ja complia una condemna de pena perpètua per haver matar la seva cunyada el 1977, d’un tret a l’ull, però participava en un programa de reinserció laboral per a presos. Va ser durant aquest programa quan va començar la relació amb Judy Wiker.

El dia de la mort del seu marit, Judy va declarar a la policia que un afroamericà havia irromput a la seva casa, havia assassinat el seu marit i l’havia violada a ella. Les autoritats no es van creure aquesta versió i la van acusar de contractar Arthur Thomas per cometre el crim amb l’objectiu de cobrar l’assegurança de vida del seu marit.

Ella va ser condemnada a cadena perpètua, si bé va sortir en llibertat després de complir deu anys de pena i d’implicar Arthur, que aleshores ja estava condemnat a mort, en l’assassinat.

El 1986 Thomas Arthur va aconseguir fugir de la presó després de disparar al coll a un vigilant –que va sobreviure– i va escapar a Tennessee, on va ser atrapat poques setmanes després per robar un banc.

Les autoritats penitenciàries d’Alabama havien intentat aplicar la pena de mort set vegades en els últims setze anys (2001, 2003, 2007, 2008, 2012, 2014 i 2016) però el pres va aconseguir dilatar el desenllaç amb múltiples recursos.

Els seus advocats també havien presentat aquest dijous diferents recursos davant el Tribunal Suprem, però després d’hores de deliberació la majoria de magistrats van donar llum verd a l’execució de la sentència.

Arthur Thomas ha estat el dotzè pres executat aquest 2017 als Estats Units, i el número 1.454 des que el Tribunal Suprem va reinstaurar la pena de mort fa quatre dècades. Alabama, que ha matat 59 d’aquesta presos, en preveu executar un altre el proper 8 de juny.

Es tracta de Robert Melson, un afroamericà condemnat per l’assassinat de tres treballadors d’un restaurant de menjar ràpid durant un atracament el 1994.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER