Societat

Solidaritat

Roba recollida per estudiants de Banyoles, per als damnificats de Síria

En la iniciativa, que forma part de l’aprenentatge d’un crèdit de l’institut Pla de l’Estany, hi ha col·laborat tota la comunitat educativa del centre

Alumnes de l’institut Pla de l’Estany, de Banyoles, amb la col·laboració de la resta de la comunitat educativa del centre, han recollit roba de vestir i material tèxtil de la llar, de segona mà, per als damnificats de la guerra de Síria. La iniciativa, que no tenia precedents a l’institut i ha estat batejada amb el nom de Fil Solidari, va sorgir del mòdul de suport domiciliari, pertanyent al segon curs del grau d’atenció a persones en situació de dependència, que, amb 23 alumnes, s’imparteix amb el sistema dual –una part del currículum es desenvolupa en una empresa o institució del sector–. La coordinadora del projecte, la professora Francesca Barti, explica que Fil Solidari és una aplicació pràctica del concepte de solidaritat que s’inculca en aquest mòdul formatiu (abans s’anomenava d’atenció sociosanitària), juntament amb qüestions de caràcter més tècnic.

El material ha estat donat sobretot per les famílies dels alumnes i el personat del centre. Els estudiants, si ha convingut, han cosit i planxat la roba i, un cop classificada per gènere i per talles, han lliurat les caixes amb tot aquest material a una ONG que les traslladarà a Turquia. En aquest país, una altra organització solidària les farà arribat a la ciutat siriana d’Alep.

Dos testimonis

Vinculat amb aquesta campanya, l’institut va organitzar una xerrada a càrrec de dos refugiats sirians acollits per famílies de Banyoles i Girona, Mustafa Al-Khatib i Mohammad Dalleh. Els dos convidats van explicar la tragèdia que han viscut, primer durant la guerra, després en un camp de refugiats i posteriorment en el periple per arribar a un país d’acollida, així com les dificultats que tenen aquí. “Ens van sorprendre saber –expliquen des de l’institut Pla de l’Estany– la poca ajuda que han rebut de l’administració catalana i la sort que han tingut de trobar gent que els ha acollit o que els ha tractat de forma humana als camps. Ens van donar pistes de com els podem ajudar. El primer pas, canviar la imatge que molta gent té dels refugiats d’una guerra per desconeixença, por i per la força d’alguns mitjans.”

LA XIFRA

23
estudiants
estan matriculats en el cicle formatiu en el marc del qual va sorgir aquesta iniciativa

LA FRASE

Hem aprofitat que el mòdul preveu un treball solidari per tirar endavant la iniciativa
Francesca Barti
COORDINADORA DE FIL SOLIDARI


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera