Societat

Municipal

Barcelona treu de les voreres les plataformes elèctriques

L’Ajuntament de Barcelona aprova l’anunciada normativa que prohibeix els ginys de mobilitat personal, com ara els Segway, al menors de 16 anys

Entre les qüestions que va aprovar ahir el ple de l’Ajuntament de Barcelona hi va haver la regulació dels vehicles de mobilitat personal i cicles de més de dues rodes, com Segway i plataformes elèctriques. Uns canvis en la normativa de circulació que ja havien estat anunciats però que ara ja entraran en vigor a mitjan mes vinent. La iniciativa deixa, això sí, fora d’aquesta regulació les plataformes que no són elèctrics.

Tal com ja es va dir, aquests ginys no podran circular a partir d’ara per les voreres i no els podran conduir menors de 16 anys. El govern va aprovar la iniciativa amb ERC, CUP i el regidor no adscrit de Demòcrates de Catalunya, mentre que la resta de grups es van abstenir.

L’Ajuntament ha establert tres tipologies de vehicles en funció de diferents variables, com la velocitat màxima i la grandària de l’artefacte.

En una primera categoria hi hauria les plataformes elèctriques petites, les rodes i les plataformes, que podrien circular per carrils bici, per carrers amb plataforma única i per parcs públics. A més de 20 quilòmetres per hora també poden anar per la calçada en carrers de limitació de velocitat a 30 quilòmetres.

El segon grup és el de les plataformes elèctriques grans i els Segway, que anirien per les mateixes vies i també per la calçada en el cas de carrers 30.

En el tercer lloc hi ha els tricicles, que poden ser elèctrics o no, i que al seu torn es divideixen en tres categories. La primera és la de l’ús personal, on la regulació serà la de la bicicleta. Si són d’ús turístic, els tricicles podran anar pel carril bici (si l’amplada és suficientment gran), per carrers amb plataforma única, per la calçada dels carrers 30 i per altres calçades, sempre que no siguin de la xarxa bàsica (les grans artèries). En el cas de tricicles d’ús econòmic i serveis (missatgers, transport de mercaderies), podran circular per carrils bici, per carrers amb plataforma única i per la calçada dels de 30.

Grups turístics

En cas que el vehicle sigui de lloguer, serà obligatori l’acompanyament d’un guia. I pel que fa als grups, que com a màxim seran de sis, les rutes estaran marcades. Es prohibeix lligar-los a arbres, semàfors, bancs i resta de mobiliari urbà. També es crearà un registre dels vehicles. En aquesta matèria registrar-los serà obligatori en cas d’activitat econòmica i recomanada per a l’ús personal. Això s’aplica a tots els tipus de vehicles.

Aquesta normativa també regula l’ús del casc, de llums i elements reflectors, de timbre i la contractació d’una assegurança, que serà obligatòria en cas d’ús comercial o turístic. La regulació incorpora un règim sancionador que va dels 100 euros de multa als 500.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA