Un suquet d’all cremat guanya el concurs de cuina de Begur
Carmina Torres cuina el plat premiat, un dels actes de la campanya gastronòmica del peix de roca
Un suquet d’all cremat, de Carmina Torres, va guanyar el X Concurs de Cuina Popular, que forma part del programa d’actes de la XIX Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur, que es clou el 5 de juny. Torres, que fa diversos anys que hi participa, era una dels quatre finalistes de l’edició d’enguany. Hi va haver un accèssit per als calamars farcits amb peix de roca, de Ricard Soler i Carme Gratacós. El jurat del concurs estava integrat per Josep Font, de l’hotel Sa Punta, i Jesús Díaz, cap de cuina. Díaz va explicar que han tingut en compte tres criteris a l’hora d’avaluar els plats presentats: la textura, el gust i la presentació.
A més del guanyador i de l’accèssit, al concurs es van presentar un pastís de peix de roca amb pallarides, elaborat per Carme Solves, i un fricandó de pop amb trompetes de la mort, cuinat per Joan Serrano. L’alcalde de Begur, Joan Loureiro, va destacar del concurs l’objectiu de “fer poble i fomentar la cuina casolana”. A més del concurs de cuina i inclòs també dins de la campanya de peix de roca, es van atorgar els premis del X concurs d’aparadors amb la col·laboració de l’Associació de Comerç i Turisme de Begur. L’aparador guanyador va ser, novament, la merceria S’Agulla, propietat d’Assumpció Casademont. L’accèssit va ser per a la botiga El Taller. En aquesta edició van participar un total de 12 establiments.
Catorze restaurants participen en la campanya del peix de roca de Begur: Cal Bandarra, Casa Juanita, Costa Brava, Diferent, Galena-Mas Comangau, l’hostal Sa Rascassa, l’hostal Sa Tuna, l’hotel Aigua Blava, l’hotel Mas Ses Vinyes, l’hotel Sa Punta, La Cuina, Les Brases del Toc-Hotel El Convent, la taverna Son Molas i Toca al Mar. En la campanya, cada restaurant ofereix un menú propi basat en el peix de roca amb uns preus que oscil·len entre els 38 i els 60 euros.