Societat

Un suquet d’all cremat guanya el concurs de cuina de Begur

Carmina Torres cuina el plat premiat, un dels actes de la campanya gastronòmica del peix de roca

Un suquet d’all cremat, de Carmina Torres, va guanyar el X Concurs de Cuina Popular, que forma part del programa d’actes de la XIX Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur, que es clou el 5 de juny. Torres, que fa diversos anys que hi participa, era una dels quatre finalistes de l’edició d’enguany. Hi va haver un accèssit per als calamars farcits amb peix de roca, de Ricard Soler i Carme Gratacós. El jurat del concurs estava integrat per Josep Font, de l’hotel Sa Punta, i Jesús Díaz, cap de cuina. Díaz va explicar que han tingut en compte tres criteris a l’hora d’avaluar els plats presentats: la textura, el gust i la presentació.

A més del guanyador i de l’accèssit, al concurs es van presentar un pastís de peix de roca amb pallarides, elaborat per Carme Solves, i un fricandó de pop amb trompetes de la mort, cuinat per Joan Serrano. L’alcalde de Begur, Joan Loureiro, va destacar del concurs l’objectiu de “fer poble i fomentar la cuina casolana”. A més del concurs de cuina i inclòs també dins de la campanya de peix de roca, es van atorgar els premis del X concurs d’aparadors amb la col·laboració de l’Associació de Comerç i Turisme de Begur. L’aparador guanyador va ser, novament, la merceria S’Agulla, propietat d’Assumpció Casademont. L’accèssit va ser per a la botiga El Taller. En aquesta edició van participar un total de 12 establiments.

Catorze restaurants participen en la campanya del peix de roca de Begur: Cal Bandarra, Casa Juanita, Costa Brava, Diferent, Galena-Mas Comangau, l’hostal Sa Rascassa, l’hostal Sa Tuna, l’hotel Aigua Blava, l’hotel Mas Ses Vinyes, l’hotel Sa Punta, La Cuina, Les Brases del Toc-Hotel El Convent, la taverna Son Molas i Toca al Mar. En la campanya, cada restaurant ofereix un menú propi basat en el peix de roca amb uns preus que oscil·len entre els 38 i els 60 euros.

LA XIFRA

14
restaurants
participen en aquesta edició de la campanya, que es va iniciar el 6 de maig i s’acabarà el 5 de juny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni