Societat

societat

Reclamen jutjats especialitzats en ciberdelinqüència

Les conductes delictives que es realitzen a través d’internet, l’anomenat cibercrim, s’han disparat. Si el 2010 es van denunciar 4.000 delictes relacionats amb la ciberdelinqüència a Catalunya, l’any passat van augmentar fins a 19.700 denúncies. Rubén Mora, cap de la unitat de delictes informàtics dels Mossos, va donar aquestes xifres i va assegurar que “hi haurà més denúncies i més delinqüents” degut al creixement de l’ús d’internet en la vida quotidiana. Per això, Mora va reclamar que hi hagi jutjats especialitzats en delinqüència informàtica per agilitzar investigacions i requeriments a empreses i plataformes, a més d’obtenir condemnes. Mora va exposar, a més, que hi ha un ampli ventall de delictes a la xarxa, des d’estafes a pedòfils.

En la X Jornada de Dret Penal Internacional, divendres passat al Centre d’Estudis Jurídics de Barcelona, també hi va participar Tais Deus, fiscal d’enllaç de la unitat de criminalitat informàtica i de la xarxa de cooperació internacional de la Fiscalia, que va compartir que calen més mitjans i formació. Amb tot, va detallar la coordinació que tenen amb col·legues europeus, a través d’Eurojust, en recents casos com la venda de medicaments adulterats. I va alertar que la recent normativa europea de protecció de dades dificulta certes investigacions. L’excap de la Policía Narciso Ortega va lamentar que a l’Estat encara no hi ha titulació de ciberseguretat i que hi ha pendent de transposar normativa europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia