Societat

Els veïns pressionen contra el ‘top manta’ a Coma-ruga

Es queixen de la impunitat dels venedors ambulants que, des de l’abril, s’instal·len al passeig marítim els caps de setmana

Temen que a l’estiu l’afluència de venedors ambulants s’intensifiqui com anys enrere

Les incursions dels venedors del top manta al passeig marítim de Coma-ruga des de les vacances de Setmana Santa han tornat a obrir la caixa dels trons. Cada cap de setmana n’hi ha un grup que s’instal·len a primera línia de mar per oferir els seus productes als vendrellencs i visitants, fan competència deslleial al comerç local i als paradistes dels mercats d’artesania i, sobretot, posen en evidència que encara hi ha escletxes en la venda ambulant al Vendrell. Mentre la policia local i els Mossos d’Esquadra es preparen per posar en marxa un dispositiu de prevenció efectiu, alguns venedors ambulants ja han començat a prendre posicions.

Amb l’experiència del municipi de fa sis anys, en què es podien arribar a reunir més de 300 venedors del top manta al passeig marítim en ple estiu, els veïns estan en peu de guerra. No deixen de tibar la corda i pressionen constantment el govern local amb imatges i vídeos que fan córrer per les xarxes socials.

El regidor de Governació, Rafel Gosàlvez, assegura que la situació està controlada i confia que aquest estiu no es repetiran les escenes de fa sis anys al passeig marítim.

Gosàlvez ja ha explicat en diverses ocasions que l’única estratègia que ha funcionat a la policia local de Calafell, amb els Mossos d’Esquadra, ha estat controlar els accessos per carretera i en tren.

Els problemes generats amb els venedors ambulants els ha utilitzat en diverses ocasions el grup municipal xenòfob PxC, que reclama duresa. L’últim cop August Armengol va acusar el govern de permetre que el Vendrell financi les “organitzacions criminals que viuen de les vendes il·legals al passeig marítim”.

LA FRASE

És impossible erradicar-ho totalment, però hem de minimitzar els efectes d’aquest fenomen
Magí Mateu
president del centre d’iniciatives turístiques (CIT) del vendrell

El president del CIT confia en la policia

El president del Centre d’Iniciatives Turístiques (CIT-Vendrell), Magí Mateu, ha fet públiques les seves queixes pel que suposa de “competència deslleial” el top manta, però assegura que està convençut que la policia actuarà i farà els controls necessaris per minimitzar-ne els efectes. Al capdavall, Mateu considera que aquest és el paper que ha de fer la policia i està convençut de la professionalitat dels cossos de seguretat per garantir les patrulles i controls a la zona del passeig, i als accessos al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona