Societat

municipal

superilla

El 87% dels participants en la consulta rebutgen la Superilla del Poblenou

Han votat 1.739 persones en tres diumenges consecutius

El 87,2% dels participants en la consulta de la Superilla del Poblenou rebutgen la iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, mentre que el 12,5% està a favor. El 0,2 ha votat en blanc. Aquest és el resultat de la consulta veïnal organitzada per la Plataforma d’Afectats per la Superilla, que s’ha celebrat els diumenges 14, 21 i 28 de maig, i on han participat un total de 1.739 persones. Hi havia tres tipus d’urnes diferents: una de veïns del perímetre estricte de la Superilla, una segona de treballadors de negocis ubicats allà i una tercera urna per a residents a l’entorn. La plataforma calcula que la participació ha estat del 26,7%, en funció del cens electoral del 2015.

En declaracions a l’ACN, el portaveu de la plataforma, Jordi Campins, ha celebrat la “magnífica” participació, i ha constatat que això demostra que el Poblenou continua sent un barri “molt mobilitzat i preocupat pel seu propi destí i la seva qualitat de vida”. A la vista dels resultats, Campins ha demanat als grups, però especialment al govern municipal, que assumeixin l’opinió majoritària dels veïns. “Aquest invent no ens agrada gens”, ha conclòs.

Per això, ha reclamat a l’executiu d’Ada Colau que tiri enrere el projecte i negociï amb els residents les millores urbanístiques que necessita el barri. “No volem treure-ho tot i deixar-ho com estava. Això s’ha d’aixecar per millorar el barri”, ha argumentat.

La formulació de la pregunta era ’L’Ajuntament de Barcelona va implantar la Superilla del Poblenou el mes de setembre de 2016. Estàs d’acord amb aquest projecte de Superilla implantat al barri?’. El cens d’aquest procés participatiu l’han format els veïns residents entre els carrers Àvila, Bilbao, Llull i Tànger. Ara bé, hi havia dues urnes més. En una segona han pogut votar els veïns d’una zona més àmplia del barri, i en una tercera, els treballadors de les empreses i comerços ubicats en aquest perímetre. Hi ha hagut dos punts de participació instal·lats a la Rambla del Poblenou.

Aquesta plataforma va recollir 4.000 signatures en contra de la Superilla i es queixa de la manca de diàleg del govern municipal. A més, no descarta recórrer als tribunals. De fet, presentarà una reclamació a l’Ajuntament, pas previ i necessari abans d’una demanda judicial. Aquesta reclamació incorporarà els resultats de la consulta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró