Societat

municipal

Cop definitiu a l’ordenança contra els bordells a Mataró

Una sentència ferma del Tribunal Suprem anul·la una part de la normativa municipal i dona la raó al promotor dels prostíbuls

L’Ajuntament valora ara quines podrien ser les conseqüències

Nou revés judicial, aquest cop definitiu perquè la sentència és ferma, contra l’ordenança municipal que havia de servir per frenar l’obertura de macrobordells a Mataró. El Suprem ha confirmat la sentència que va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 2015 que ja va anul·lar una part de la normativa que va impulsar el consistori amb la qual es pretenia entorpir la instal·lació de dos prostíbuls de grans dimensions a la ciutat. Segons la sentència, que dona la raó als promotors, les limitacions de superfície que es van fixar van fer que el projecte resultés inviable, tot vulnerant la llibertat d’empresa. El consistori va al·legar que la normativa de la Generalitat li permetia afegir restriccions addicionals a les quals estableix la pròpia llei catalana d’espectacles, però el Suprem tampoc entén que estiguin prou justificades. Amb el nom comercial de Showgirls Chocolat Night Club, les pretensions de l’empresari Josep Maria Colomer Ribot, des de l’any 2010, és aixecar dos grans prostíbuls al polígon de les Hortes de Mataró, un de 30 habitacions i un altre de 50 habitacions. Tot i que l’Ajuntament havia atorgat llicència per al negoci, no va ser fins que es va fer públic que va esclatar la polèmica i es va decidir fer una suspensió de llicències a l’espera de poder elaborar una normativa més severa que la que hi havia de la Generalitat que regulés les condicions amb les quals aquests establiments podien obrir. En pocs mesos Mataró va disposar d’un pla urbanístic i la normativa especifica per intentar aturar el projecte.

Entre els requisits exigits, s’establia un límit màxim de 500 metres quadrats per a l’activitat principal, que l’espai destinat a habitacions no superés el 10% de la superfície total, que totes tinguessin ventilació natural o que les places d’aparcament havien de ser en plantes subterrànies. L’alt tribunal descriu que els articles impugnats que fan referència a aquest aspecte infringeixen la llei catalana d’espectacles i d’activitats recreatives. “Aquestes normes no preveuen restriccions de superfície”, recorda el Suprem, que manté que les consideracions introduïdes per l’Ajuntament “no s’ajusten al contingut de la llei”.

Plantejament confús

La sentència, a més, recorda que només es podrien haver justificat aquestes limitacions “per evitar l’aglomeració d’aquest tipus d’establiments i impedir la coexistència amb uns altres tipus d’activitat” i critica que el consistori hagi fet un plantejament “confús” del seu recurs amb una “finalitat instrumental”. Fonts de l’Ajuntament van admetre ahir que encara està valorant les conseqüències de la sentència del Tribunal Suprem que aplanaria, en teoria, el camí per a l’obertura de prostíbuls a la ciutat, tot i els intents per impedir-ho.

LA DATA

2010
L’empresari
Josep Maria Colomer Ribot té intenció des d’aquesta data obrir dos bordells a Mataró.

LA XIFRA

80
habitacions en total sumen els dos prostíbuls que es volien instal·lar al polígon de les Hortes del Camí Ral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS