Societat

Turisme

Tarragona activa una carta de serveis per als creueristes

Oferirà una ruta gastronòmica, visites guiades, actuacions castelleres i altres propostes per als 40.000 passatgers de creuers que enguany arribaran a la ciutat

El primer vaixell regular de Costa Cruceros salparà divendres

L’arribada de creueristes a Tarragona, que aquest any serà més nombrosa que mai, és, per al Port i per a l’Ajuntament de Tarragona, un dels filons importants per a la promoció econòmica i turística de la ciutat. I per això han dissenyat tot un programa d’activitats i d’oferta de serveis adreçats especialment als 40.000 passatgers dels vaixells de creuer que faran parada a Tarragona, 30.000 dels quals es calcula que visitaran la ciutat. “Sabem que el 80% dels passatgers visitaran la ciutat i han de ser ben acollits; és important donar-los un bon servei i una bona oferta turística”, afirma Josep Andreu, president del Port. I més quan, segons van recordar ahir, deixaran a la ciutat un impacte econòmic de 3,5 milions.

El que han batejat com a programa integral per a la recepció de creuers (PIRC) inclou una carta amb nombrosos serveis i recursos. El primer serà un punt d’atenció amb informadors turístics que se situaran al peu del vaixell, i també s’oferirà un servei de transport des del vaixell fins al centre de la ciutat. Una de les novetats és que s’ha dissenyat la ruta gastronòmica Tarragona, Secret Mediterrani, per tal que puguin degustar productes i àpats típics tarragonins, a través d’un itinerari que durarà entre quatre i sis hores. Com a oferta lligada al patrimoni, a l’amfiteatre romà es farà cada dissabte una recreació històrica, que s’emmarca en el programa Història Viva, enguany ampliat amb aquest nou producte. Els dimecres, a la plaça de les Cols o al pla de la Seu, es faran exhibicions castelleres, i cada divendres podran accedir als assajos de les colles tarragonines. Una altra novetat serà l’obertura a les visites turístiques del santuari de Nostra Senyora del Sagrat Cor, que conté l’única obra de l’arquitecte Gaudí que es conserva a la demarcació. A més, s’oferiran visites guiades als recintes patrimonials, guies i plànols de la ciutat i dues aplicacions gratuïtes: una app de realitat virtual de Tàrraco i una amb quatre rutes temàtiques adaptades a turistes amb diversitats funcionals. També rebran un plànol dels comerços adherits a la ZAC (zona d’acolliment de creueristes), els quals poden adaptar els seus horaris a l’arribada dels passatgers. Hi ha més de quaranta comerços adherits, tot i que, segons va remarcar Andreu, com que la majoria dels creuers d’aquest any no arribaran a la ciutat en diumenge –només ho faran tres petits creuers–, no serà necessari que els comerços obrin els diumenges.

El Port de Tarragona s’estrenarà aquest divendres, per primera vegada en la seva història, com a base d’entrada i de sortida de creuers, gràcies a la companyia Costa Cruceros, que ha escollit la ciutat com a base d’un dels seus creuers exclusius per la Mediterrània. El vaixell NeoRiviera sortirà cada divendres del port tarragoní, fins al dia 22 de setembre.

LA FRASE

Ser destinació regular de creuers és una oportunitat única per al posicionament turístic i l’economia local
Imma Rodríguez
Regidora de Turisme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia