Societat

LA VIDEOTECA

Un mestre brasiler canta i toca la guitarra per fer oblidar als alumnes el tiroteig del costat

El vídeo es fa viral i el professor es converteix en un heroi a Rio de Janeiro

Roberto de Oliveira Ferreira explica que ja ho ha fet altres vegades i que així aconsegueix que els petits s’abstreguin de la situació

Un mestre de primària de Rio i de Janeiro es va convertir la setmana passada en un heroi popular per la seva reacció davant un tiroteig a l’exterior de l’escola Roberto Morena, a la favela de Três Pontes, al barri de Paciência, a l’oest de la ciutat.

Les imatges, enregistrades el divendres 26 de maig, podrien semblar d’una festa infantil. Però no ho és. Al voltant del centre hi ha un intercanvi de trets i els alumnes han de sortir de les aules per seguretat. El professor de música, Roberto de Oliveira Ferreira, concentra els nens al passadís i durant prop de tres quarts d’hora els distreu amb la guitarra perquè s’oblidin de la violència que hi ha a pocs metres.

La màxima autoritat municipal d’Educació de la ciutat, el secretari Cesar Benjamin , ha compartit el vídeo, que s’ha fet viral a les xarxes socials, i ha qualificat el mestre d’“heroi”. “Són aquests herois els que sostenen la xarxa. Son ells els que m’inspiren i donen força per continuar endavant”, escriu Benjamin a Facebook.

Ferreira, que té 56 anys i ja en porta 14 a l’escola on van passar els fets, rebutja l’etiqueta d’heroi i explica que ja ha fet el mateix “moltes altres vegades”. La diferència és que en aquesta ocasió ha quedat enregistrat en vídeo i s’ha fet viral.

“Quan hi ha un tiroteig al voltant, els petits pensen en el pare i la mare i es desesperen. Jo els porto al passadís, que sempre està net, i cantem. Fins i tot s’obliden dels trets. És el miracle de la música”, assegura en declaracions a la cadena brasilera O Globo.

Aquest 2017 només han passat set dies en els cap escola de Rio de Janeiro hagi hagut de tancar com a conseqüència de tirotejos. Almenys 336 escoles de primària o bressol han hagut de tancar una vegada aquest any per la proximitat dels enfrontaments entre policies i narcotraficants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona
DOSSIER

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró