Societat

Sitges encatifa 35 carrers per celebrar el Corpus

Més de 300.000 clavells serviran per confeccionar les catifes de flors

Enguany es recupera la figura del pendonista de la Minerva

Sitges guarnirà enguany amb catifes de flors 35 trams de carrer per celebrar el Corpus. Com a novetat, es recuperarà la catifa al carrer Sant Joan, un cop finalitzades les obres que s’hi han dut a terme en els darrers anys. La recuperació d’aquest carrer és de vital importància, ja que fa més de 300 anys que hi passa la processó de diumenge.

Les festes arriben amb un seguit de novetats, entre elles la recuperació de la figura del pendonista de la Confraria Minerva, un honor que ha recaigut enguany en Rosa Andreu i Almirall. A més, el Pati Blau es guarnirà com un jardí japonès zen de la mà de Kizuna Arte Floral, es farà una xerrada sobre els cactus i també hi haurà una exposició amb joies de Corpus.

La lectura del pregó, enguany en mans del periodista Jaume Freixes, donarà el tret de sortida oficial a la festivitat demà dissabte a les set de la tarda als jardins de la societat recreativa El Retiro. A l’acte hi assistirà Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a qui es farà la petició formal per declarar el Corpus Festa Patrimonial d’Interès Nacional. Al mateix moment, s’inaugurarà la que ja és la 78a Exposició Nacional de Clavells –amb 2.000 torretes i 31 expositors, i amb la participació de 7 escoles i 2 llars d’infants, que hi aporten 200 torretes– i la 27a Mostra de Bonsais i Suisekis, amb 60 exemplars.

La festa viurà diumenge, durant tot el dia, un dels seus moments més importants amb les catifes de flors que cobriran 35 trams de carrer i per a les quals es faran servir més de 300.000 clavells. El Corpus 2017 es tancarà diumenge amb l’acte oficial de repartiment de premis, a les 19 h, al Retiro.

Trenta catifes de flors a la Garriga

M.J.R.

Diumenge, a trenc d’alba, els veïns i veïnes de la Garriga sortiran al carrer per dibuixar els dissenys de les seves catifes. En aquesta edició, la festa omplirà els carrers amb 30 catifes de flors, un mural floral al barri de Dalt, la font de l’Ou com Balla al carrer de Samalús i quatre altars florals. Diumenge al matí, a més de les catifes, el públic gaudirà de la cercavila i l’animació de la companyia d’Arrel, així com dels personatges la Ginesta i el Pellofa i el capgròs Clavellot. Altres activitats de la jornada seran les actuacions castelleres, el ball de swing a l’aire lliure o les portes obertes que es faran, tant al matí com a la tarda, als principals punts d’interès turístic patrimonial. La festa, que es preveu que aplegui milers de visitants d’arreu, també es completarà amb la ballada de sardanes i els balls tradicionals de Corpus Imaginari. Clourà la diada la processó pels carrers encatifats que es farà al vespre, amb la participació dels Geganters i Grallers de la Garriga, i la ja tradicional clavellada popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós