Societat

‘Posem en valor el passat de Lloret de Mar’ diu Orobitg

El regidor de Promoció Econòmica considera que l’èxit de la Fira dels Americanos permet potenciar la personalitat de la ciutat que queda amagada per la imatge turística del municipi

L’èxit dels tres dies de la Fira dels Americanos que ha viscut Lloret de Mar aquest passat cap de setmana, confirma segons el regidor de promoció econòmica, Jordi Orobitg, que l’aposta per potenciar aquest esdeveniment, no només pel seu aspecte cultural sinó pel valor afegit que aporta des del punt de vista econòmic, està donant fruits. “Malgrat la calor, l’afluència que hem vist aquest tres dies, especialment a final de tarda a l’espai del mercat i a la plaça de la vila, és molt positiva”, diu el regidor. A l’espera d’un balanç més definitiu, Orobitg confia que s’aconseguirà l’objectiu d’arribar als 20.000 habitants per aquesta setena edició de la fira, superant l’afluència de les edicions anteriors.

Ja fa uns cinc anys que el municipi ha anat apostant per incrementar l’oferta de grups que actuen en aquesta fira i enguany la programació ha fet un salt qualitatiu i internacional amb grups cubans de primera línia com l’orquestra Salsa Reyes o Angel Yos i la Mecánica Loca -un dels grups europeus de música cubana de més prestigi-, que han permès sumar més afluència.

El regidor també recalca que l’impacte d’aquesta fira no es limita als tres dies de la programació, perquè del que es tracta és de promoure un valor patrimonial que a vegades queda amagat per la imatge de municipi turístic. “Tenim una ciutat amb personalitat, i la força econòmica que ha tingut Lloret a través de les relacions comercials amb Cuba, és un aspecte d’aquesta personalitat massa desconeguda i que ens pot aportar un valor afegit a nivell d’imatge i d’economia” recalca el regidor. Un aspecte que lamenta Orobitg és que, entre tots, no hagin estat capaços de mantenir el patrimoni arquitectònic indiano de la ciutat; tot i així considera que les rutes, visites guiades en espais com la Casa-Museu de Can Font, i les conferències que s’han organitzat aquests dies en el marc de la Fira, contribueixen a promoure aquest patrimoni.

LA FRASE

La Fira dels Americanos, no és només cultura, ens dona un valor afegit a nivell economic.
Jordi Orobitg
Regidor de promoció econòmica de Lloret de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona