Societat

Societat

Musclos i cava als mercats per Sant Joan

La xarxa de Barcelona recupera la tradició servint milers de racions

Els membres de la xarxa de mercats municipals de Barcelona que comercialitzen productes de proximitat estan immersos des de dimecres en una nova campanya per recuperar la tradició de la degustació de musclos acompanyats de cava per Sant Joan. I els organitzadors de la iniciativa Revetlles d’estiu amb musclos i cava, que es porta a terme en nou mercats de Barcelona, asseguren que la campanya està cobrint els objectius. Coincidint amb la revetlla de Sant Joan, els mercats encarregats de tancar avui la sisena edició de la campanya seran els de la Concepció, les Corts i la Llibertat, amb un gran tast popular i gratuït de mol·lusc del Delta de l’Ebre preparat a la marinera. Només en aquests tres mercats se serviran més de 3.000 racions acabades de cuinar i unes 1.500 copes de cava. En total es preveu que s’hagin servit unes 10.000 racions.

“Menjar musclos, sobretot cuinats a la marinera, per celebrar la revetlla de Sant Joan comença a ser una fórmula gastronòmica característica d’aquesta nit única, conjuntament amb la coca i el cava.” Així ho afirmen els majoristes de peix de Mercabarna i els Productors de Mol·luscos del Delta de l’Ebre. En els darrers sis anys la venda d’aquest marisc de proximitat, assequible i saludable, s’ha incrementat quasi un 30% entre els catalans per aquestes dates.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia