Societat

Un nen de 10 anys mor ofegat en una piscina durant un casal d’estiu

El van trobar inconscient a l’aigua en un club de tennis de Vilanova

Els Mossos investiguen la mort, que el director del centre atribueix a un accident

Un nen de 10 anys va morir ofegat ahir, dijous, al migdia, quan es banyava a la piscina del Club Tennis Vilanova mentre participava en un casal d’estiu que arrencava ahir mateix. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), l’alerta es va produir a les 12.23 hores, quan van trobar el menor inconscient a l’aigua. Fins al lloc dels fets es van desplaçat dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), i es van fer maniobres de reanimació cardiopulmonar al nen, però no es va poder fer res per salvar-li la vida. El SEM va oferir suport psicològic tant a la família com als companys i monitors del casal. Els Mossos han obert una investigació per determinar les circumstàncies del cas.

L’alcaldessa, Neus Lloveras, no va voler donar cap detall sobre els fets, indicant que estan pendents dels resultats de l’autòpsia, però en declaracions a TV3 va remarcar que en aquest club de tennis fa anys que s’hi organitzen aquestes colònies d’estiu, i que el recinte compleix amb tots els requisits i està ben dotat de monitors i socorristes

Accident

El president del Club Tennis Vilanova, Alfons Chercoles, va atribuir l’ofegament a un accident i va subratllar que el campus d’estiu complia amb la normativa i la ràtio de monitors per nen. A més, va instar a la investigació policial per esclarir què ha passat. El club va estar tancat ahir a la tarda i avui, divendres, no hi haurà campus ni servei de piscina. La resta d’instal·lacions sí que funcionaran, segons Chercoles, que espera que dilluns es pugui recuperar “la normalitat, dins del possible”.

El noi mort a la via de Castelldefels

D’altra banda, la investigació sobre la mort de l’adolescent que va ser atropellat dimarts per un tren a Castelldefels indica que s’hauria colat per un forat a la tanca de la via fèrria que permetia escurçar el camí al parc de patinatge que hi ha a prop del centre comercial Ànec Blau, un fet del qual l’Ajuntament no tenia constància. Fonts municipals van detallar a Efe que quan el consistori detecta que hi ha algun desperfecte a la tanca –sigui per avís de la policia local, els serveis municipals o l’alerta d’algun veí– ho posa en coneixement d’Adif, a qui correspon el manteniment, perquè els seus operaris ho arreglin. L’atropellament es va produir dimarts a la tarda, quan l’adolescent mort, al qual acompanyava un amic, va caure a la via.

Familiars, amics i alguns pares de l’escola on anava la víctima han protagonitzat actes de record al lloc dels fets. Els Mossos d’Esquadra estan investigant les causes que van propiciar la caiguda del menor a la via del tren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia