Societat

Tradicions

Rebuda de la Flama del Canigó a Girona

La consciència de no ser res, si no s’és poble

Diverses entitats van recórrer la ciutat acompanyant la flama

L’actor Pep Cruz va llegir l’escrit de l’activista Toni Ayala en el qual es posava èmfasi en la necessitat de la unitat i l’esforç per assolir els objectius com a país

La ciutat de Girona va acollir ahir un dels actes més tradicionals, simbòlics i reivindicatius del país: l’arribada de la Flama del Canigó. A Girona, la flama, que també arriba a desenes d’altres pobles i ciutats de Catalunya per encendre les fogueres de Sant Joan, va ser rebuda a la plaça de Sant Pere a les sis de la tarda. Seguidament es va fer una cercavila per la ciutat. Sortint des de la plaça es va anar cap al carrer de la Barca, es va travessar l’Onyar pel pont de Sant Feliu, i recorrent el passeig Canalejas es va arribar fins a la plaça Independència. Des d’aquest punt es va anar cap al carrer Santa Clara, per travessar el pont de Pedra i acabar a la plaça del Vi. En la cercavila van participar-hi diverses entitats (Fal·lera Gironina, els Gegants de Santa Eugènia, els Marrecs de Salt, els Diables de l’Onyar i el GEiEG).

La plaça es va omplir per rebre la flama, veure ballar l’àliga, i per gaudir de les exhibicions que van fer les entitats. L’actor i director de teatre Pep Cruz va llegir el manifest, escrit per l’activista cultural i històric defensor de la flama Toni Ayala. En el manifest es feia una crida a l’agermanament dels Països Catalans: “Incorporem a l’imaginari col·lectiu els límits territorials dels nostres parlars catalans”, i s’hi va reclamar que es tingui ben present l’esperit de comunitat cultural i històrica, parafrasejant els versos de l’escriptor valencià Vicent Andrés Estellés: “Allò que val és la consciència de no ser res, si no s’és poble.” També va haver-hi un record per una de les sentències més poètiques i evocadores de Muriel Casals: “Nosaltres som el somni.” I l’aspiració de, amb coratge, convertir-lo en realitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona