Societat

Almenys 10 morts en el naufragi d’una embarcació turística a Colòmbia

Un mínim de 16 persones es troben desaparegudes

Unes 130 persones han pogut ser rescatades amb vida per altres embarcacions que navegaven a l’embassament de Guatapé

Almenys deu persones han mort a Colòmbia com a conseqüència del naufragi d’una embarcació turística que navegava amb 170 ocupants a bord a l’embassament de Guatapé, al nord-oest de Colòmbia. Entre 16 i 31 persones han estat donades per desaparegudes.

L’accident ha passat cap a les dues de la tarda hora local (nou de la nit a Catalunya) quan El Almirante, que realitza circuits al pantà, s’ha enfonsat en pocs minuts davant la mirada de milers de persones que es trobaven a la riba.

En les imatges enregistrades pels estiuejants es pot veure com el vaixell, que estava ple de turistes a les seves quatre cobertes, comença a sotsobrar minuts després de salpar.

La ràpida reacció d’altres embarcacions turístiques i d’oci que han acudit a l’auxili dels ocupants ha permès rescatar amb vida molts d’ells abans que la nau sinistrada s’enfonsés.

En un primer moment, les autoritats han informat de nou morts, però més tard el president Colòmbia, Juan Manuel Santos, ha rebaixat aquesta xifra a sis i ha explicat que tres més són a l’hospital. “Hi ha 122 persones vives, que es troben bé, i 31 que han estat donades per desaparegudes”, ha afegit aquesta nit des del lloc de la tragèdia. Més tard, el director de la Unitat Nacional de Gestió del Risc de Desastres (UNGRD), Carlos Iván Márquez, ha ratificat el balanç de víctimes mortals però ha reduït a 16 el de persones sense localitzar.

La xifra de desapareguts és encara confosa, ja que aquests vaixells no porten un registre detallat de passatgers i no se sap amb exactitud quantes persones eren a bord en el moment del naufragi.

L’alt càrrec d’emergències ha precisat que “133 persones han sortit amb vida” de l’accident, tres de les quals han requerit atenció mèdica però estan “estables”.

L’últim balanç de la Governació d’Antioquia també parla de 133 supervivents i sis morts, si bé rebaixa a 15 els desapareguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró