Societat

medi ambient

Primeres recaptacions al torrent de la Cabana

Al mes de juny, un total de 2.388 persones han pagat l’ecotaxa de cinc euros per accedir al paratge de Campdevànol i les Llosses, on a l’estiu es registrava una afluència massiva de visitants

Per primer cop, als caps de setmana d’aquest mes de juny els visitants del torrent de la Cabana han hagut de pagar una entrada de 5 euros, que es destinarà a inversions i manteniment d’aquest popular espai natural dels termes de Campdevànol i les Llosses. S’han ingressat prop de 12.000 euros, pagats per 2.388 persones en concepte d’ecotaxa, de la qual estan exempts els empadronats als dos municipis esmentats i els menors de 12 anys. La mesura, amb què es vol contribuir a reduir la massificació que es registrava al paratge durant els mesos més turístics, s’aplicarà tots els caps de setmana d’estiu i també els dies feiners del mes d’agost.

El pagament d’afegeix a altres restriccions previstes en el reglament, la més destacada de les quals és la limitació a 500 diàries el nombre de persones que entrin a la zona. Per controlar-ho, hi han desplegat nou guardes rurals i informadors ambientals, que estan equipats amb tres vehicles i patrullen tant de dia com de nit.

Avisos i sancions

L’Ajuntament de Campdevànol va difondre ahir un balanç d’aquest primer mes de regulació. Destaquen les sancions a vuit persones per haver fet acampada lliure sense permís o per haver encès foc. Els multats pel foc, però, només són una part dels que han comès aquesta irregularitat, ja que els vigilants han detectat més fogueres però no han pogut localitzar-ne els responsables. La resta d’accions han estat advertiments: a 46 amos de gossos que els duien deslligats; a deu visitants per haver dut neveres o material de pícnic; a tres persones que fumaven; a dues per haver estès tovalloles a la vora d’algun gorg; a tres més per soroll i a 14 per no haver pogut acreditar que havien pagat l’entrada. D’altra banda, s’han repartit un miler de bosses biodegradables per a la recollida de deixalles. Paral·lelament, els vigilants i informadors estan elaborant un informe sobre l’afectació dels visitants sobre la fauna i la flora.

Primera valoració

Els alcaldes faran balanç de la regulació a finals d’estiu, però ahir el de Campdevànol en va oferir un avanç: “S’evidencia que el dispositiu està funcionant correctament, que s’han resolt els petits problemes d’implantació inicials de qualsevol dispositiu d’aquestes característiques, i que s’està aconseguint un major control de visitants a l’entorn i una minoració progressiva de l’impacte”, va afirmar Joan Manso.

LES XIFRES

8
visitants
han estat sancionats aquest mes per haver acampat sense permís o haver fet fogueres.
10
persones
han hagut de retornar al cotxe neveres o material de pícnic.
3
visitants
han estat advertits perquè estaven fumant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS