Societat

municipal

casaments civils

Pineda augmenta la taxa per als casaments civils per la demanda de peticions

Els veïns pagaran 50 euros si volen la cerimònia en dissabte, a excepció que no tinguin feina

Les parelles de fora hauran d’abonar fins a 300 euros

Pineda és un dels municipis on hi ha més demanda perquè l’alcalde, i també els regidors, presideixi una cerimònia de casament civil. En els últims anys el nombre de peticions s’ha disparat i, en especial, ha augmentat el de les que provenen de parelles que no viuen al municipi però que consideren que des del consistori se’ls resolen amb més rapidesa i facilitat els tràmits. En el ple de demà, el govern, del PSC i el PDeCAT, sotmetrà a votació el dictamen sobre l’aprovació de l’ordenança fiscal que recull la taxa per a la prestació de serveis de la celebració de casaments. La regidora de Comunicació, Sílvia Biosca (PSC), relaciona l’augment de la demanda de casaments amb el fet que els jutjats de pau tenen més restringits els horaris per dur a terme aquest tipus d’actes. “A l’ajuntament les cerimònies amb hores convingudes es poden fer de dilluns a divendres al matí i els dissabtes de les onze del matí a dos quarts de dues del migdia a la sala de plens i de dos quarts d’una a dos quarts de dues del migdia a Can Comas”, especifica la regidora, que recorda que en l’actualitat hi ha una taxa de 150 euros “que en el cas dels empadronats a Pineda no es paga perquè tenen una bonificació del 100%”.

La nova normativa que es posarà en marxa, sempre que obtingui l’aprovació plenària, preveu com a canvis substancials que els veïns de Pineda paguin una taxa de 50 euros en cas que vulguin que la cerimònia es faci en dissabte. “Si és de dilluns a divendres continuarà sent bonificat com fins ara per a la gent de Pineda, però hem de ser conscients que en un dia de festa hi ha unes despeses concretes per a l’Ajuntament que s’han de sufragar”, manté la regidora, que recorda que en cas que un dels cònjuges estigui a l’atur i no percebi cap ajut o prestació també estarà exempt de pagar si es casa en dissabte.

En el cas de les parelles de fora, dels 150 euros que es paguen ara es passarà a 300 si el casament es fa en dissabte i a 200 si se celebra en horari laboral del consistori.

LA FRASE

En un dia de festa hi ha unes despeses concretes per a l’Ajuntament que s’han de sufragar
Sílvia Biosca (PSC)
regidora de comunicació de l’ajuntament de pineda de mar

Es dobla la xifra de cerimònies de gent de fora

Les últimes dades facilitades per l’Ajuntament de Pineda sobre el nombre de casaments civils a la població confirmen que el municipi és un escenari triat amb freqüència per les parelles que volen contraure matrimoni. L’any 2016 se’n van celebrar 53, ja sigui a l’ajuntament o bé a Can Comas, dels quals 42 eren de veïns de Pineda i la resta, de fora. Aquest 2017 i fins ahir ja se n’han celebrat 43, dels quals 25 són de gent empadronada al municipi i 18, de fora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona