Societat

Música

La Iaia, Roba Estesa i Xucu-Pà, en els concerts de les Festes del Tura

A la festa major d’Olot es tornarà a reservar un espai per a les activitats familiars i, de nou, hi haurà un cos de voluntaris per ajudar en l’organització

La programació de la festa major d’Olot d’aquest any, que se celebrarà del 6 al 10 de setembre, ja està tancada. Ahir l’Ajuntament en va facilitar un avanç: hi haurà una cinquantena d’actuacions musicals (trenta de les quals, en horari nocturn) i es consoliden tant el cos de voluntaris per reforçar la logística d’alguns actes com l’Espai Familiar.

Molta varietat

En la línia que caracteritza el Tura, la tria dels grups i intèrprets dels concerts ha seguit el criteri d’abraçar gèneres prou diferents per acontentar la majoria de públics. Paral·lelament, a la llista hi ha noms coneguts al costat d’artistes emergents i, per descomptat, algunes formacions locals. Alguns noms que va facilitar ahir el director de les festes, Jordi Serrat, són els de Ramon Mirabet, La Iaia, Doctor Prats, Flamingo Tours, Marion Harper, Montgrins, Gertrudis, Hora de Joglar, Absentes, Aurora & The Betrayers, Soweto i les premiades Roba Estesa. Els nostàlgics podran gaudir de formacions tribut dedicades a El Último de la Fila, The Police i Motorhead. Cal destacar l’actuació que oferirà la llegendària banda olotina Xucu-Pà, que presentarà els temes d’un nou disc recopilatori. Els seus dos integrants actuals, Carlus Fontfreda i Pep Torner, van interpretar-ne un tastet en l’acte d’ahir per a la premsa, a la sala El Torín.

Voluntaris

Després que l’any passat es va experimentar amb èxit, es repeteix la fórmula del cos de voluntaris. Es tracta d’un grup de gent que reforçarà l’equip de la comissió de festes que es cuida de l’ordre en les cercaviles i els balls dels gegants. L’any passat s’hi van apuntar tretze persones, de perfils molt diversos. “És un nombre suficient, però com més siguin, millor”, va comentar la responsable del cos de voluntaris, Marta Teixidor. Hi ha temps per apuntar-s’hi fins al 4 d’agost. Es pot fer a través de diversos mitjans, entre els quals, el web de l’Ajuntament (Olot.cat).

Canvi de l’Espai Familiar

L’altra innovació del 2016 que té continuïtat és el recinte familiar, on es van concentrar propostes adreçades als més petits, bàsicament espectacles i tallers. Però, aquest cop, en lloc de fer-se al puig del Roser, el recinte estarà situat al pati del Cor de Maria. S’evitarà així, segons va argumentar el regidor de Cultura, Josep Berga, la calor que es va passar al puig del Roser i s’augmentarà la seguretat dels participants, en ser un recinte més ben delimitat. A més, els equips de so i la resta de materials també estaran més segurs, ja que el pati es tancarà a la nit.

El cartell

El cartell no es presentarà fins d’aquí a uns dies, però ahir ja es va dir el nom de l’autora: Roser Matas. La seva obra va ser escollida entre 52 originals presentats a concurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona