Societat

Un capellà de l’Hospitalet qualifica l’homosexualitat de “pecat gravíssim”

Coincidint amb la celebració a Madrid del World Pride 2017, la gran festa mundial de l’Orgull LGTB, el rector de la parròquia de la Immaculada Concepció de l’Hospitalet de Llobregat, Custodio Ballester, va assegurar a la missa d’aquest passat diumenge que l’homosexualitat és “un pecat gravíssim” perquè va contra la naturalesa de l’ésser humà.

El religiós, conegut per acollir a la seva parròquia un acte d’homenatge a la División Azul i per organitzar la desfilada dels legionaris per Setmana Santa, entre d’altres polèmiques, adverteix als seus feligresos que amb “els homosexuals mostrant les seves vergonyes a Madrid” encara “acabaran pensant que això de ser gai és normal i està bé quan resulta que no”.

Davant aquestes afirmacions, tant l’Observatori contra l’Homofòbia, que és qui ha denunciat el discurs homòfob de Ballester, com l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, a través del seu compte de Twitter, han criticat que discursos “intolerables” d’aquest tipus “fomenten comportaments d’odi”.

Enfrontament obert

Durant la missa, Ballester, que està enfrontat amb bona part dels veïns del barri de Sanfeliu que reclamen el seu relleu, afegeix que ser homosexual és pecat malgrat que “els que governen han posat unes lleis segons les quals els que diuen el contrari fins i tot poden anar a la presó per un delicte d’odi als homosexuals”. “Un dia vindran els Mossos i emmanillaran tots els capellans que diguem la veritat i ens tancaran a la presó”, va alertar.

L’ Observatori contra l’Homofòbia veu en les paraules del capellà un discurs d’odi perquè “criminalitza i estigmatitza l’homosexualitat en considerar-la pecat” i ha demanat als diferents grups municipals i a l’equip de govern de l’Hospitalet que rebutgi condemni aquesta “exaltació pública de l’ homofòbia”.Com ha fet l’alcaldessa Núria Marín, altres grups del consistori com ara ERC ha condemnat les afirmacions del rector i han reclamat un cop més a l’Arquebisbat de Barcelona la seva destitució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES