Societat

Trànsit

“Volem examinar!”

Cotxes d’autoescoles de tot Barcelona omplen l’avinguda Maria Cristina per reclamar la fi del conflicte dels examinadors de trànsit

El futur de moltes acadèmies es veu amenaçat pel desconcert en els exàmens

El manifestòdrom de l’avinguda Maria Cristina de Barcelona, entre la plaça d’Espanya i les fonts de Montjuïc, va actuar ahir com a caixa de ressonància del malestar dels professors de les autoescoles de Barcelona que s’hi van concentrar per reivindicar una solució que posi fi al problema de la falta d’examinadors. La situació fa anys que s’arrossega i la vaga que du a terme el col·lectiu d’examinadors aquest mes de juliol, tres dies a la setmana, ha acabat la paciència de les acadèmies, moltes de les quals ja han vist com el conflicte laboral ha repercutit de manera negativa en la seva organització i en el negoci.

Centenars de vehicles vinguts de Granollers, Mataró, Taradell, Sant Cugat o Vilanova i la Geltrú, entre altres llocs, van omplir l’avinguda després de fer una sorollosa desfilada davant el popular edifici de la Campana, seu de la direcció general de Trànsit, a la Gran Via. Després d’escoltar el manifest, els concentrats van corejar el lema de la concentració, tan simple com sorprenent: “Volem examinar!” Les concentracions es van repetir a Tarragona, Lleida i Girona.

Fins a quin punt s’ha acabat la paciència dels professors de les autoescoles ho demostra el fet que una manifestació similar a la d’ahir celebrada fa tres anys va reunir només 75 vehicles, mentre que en aquesta ocasió els organitzadors van arribar a parlar de 500 cotxes de tot tipus d’escoles, també la del RACC. Miquel Àngel Sòria, professor de Viladecans, és un clar exemple de la incidència del conflicte dels examinadors en el sector. “Jo tenia dues escoles i les vaig haver de tancar el 2016, amb un deute de 30.000 euros que encara arrossego. Ara segueixo treballant en el mateix sector, però ho faig com a contractat per una altra acadèmia.” En no poder portar els alumnes a examen, l’activitat dels centres es veu greument afectada per la gran inseguretat que això genera en els alumnes, que veuen que paguen per unes classes però l’examen i l’obtenció de la llicència es retarda en el temps de forma indefinida.

El conflicte dels examinadors es remunta a l’any 2013, quan es van canviar les condicions de l’examen; això ja va fer que cada examinador pogués assumir menys aspirants per examen, passant de fer 16 proves al dia a només 13, segons les dades de les autoescoles. A aquest fet, s’hi van afegir les conseqüències de les jubilacions en una plantilla envellida i la no renovació per part de la DGT. La plaça d’examinador de trànsit és un destí poc atractiu per als funcionaris des del punt de vista salarial i en moltes ocasions els concursos per cobrir vacants han quedat deserts.

Des de les autoescoles es reclama a Trànsit que doti de recursos suficients les prefectures provincials, que s’estableixi un calendari que permeti programar la formació dels alumnes i que s’implanti la gestió telemàtica dels exàmens. En cas contrari des de les acadèmies s’adverteix que continuaran tancant centres de formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera