Tortosa pujarà els Reis Mags damunt de tres cucaferes i dedicarà la cavalcada al circ

Hi haurà una pista en moviment, jocs malabars i pallassos

«Els Reis Mags desfilaran pels carrers de la ciutat, damunt dels seus trons reials i pujats a les cucaferes», va anunciar ahir el director artístic de la cavalcada de Reis, Domingo Tomàs. «És un fet únic, pel qual només Tortosa pot apostar, i tant Melcior, com Gaspar i Baltasar aniran damunt de la seua cucafera», va remarcar. En aquesta línia, Tomàs va destacar que les cucaferes són un element «simpàtic per als xiquets», però que la seua incorporació a la cavalcada també servirà per donar a conèixer «la història, les tradicions i les arrels» de Tortosa entre els més menuts. «Hem volgut barrejar el misteri de l'arribada dels Reis amb la nostra tradició, perquè també estem fent un aposta important per la cultura popular», va afegir-hi l'alcalde tortosí, Ferran Bel.

D'altra banda, tant Bel com el director de la cavalcada van remarcar que han dissenyat un esdeveniment per a tots els xiquets de les Terres de l'Ebre, i perquè siga un referent de capitalitat per al territori. A més, es repartiran uns 2.000 quilos de caramels. Tot i així, l'objectiu dels organitzadors és reduir el pressupost de l'any passat un 9%, i que el cost de la cavalcada no supere els 30.000 euros. Segons Tomàs, això serà possible gràcies a la implicació dels voluntaris, de les pubilles i dels grups i entitats de cultura popular de la ciutat; però també gràcies al reciclatge dels materials de les cavalcades anteriors.

«La màgia del circ»

gustau moreno

La cavalcada de Reis de Tortosa tindrà el món del circ com a tema central, en la línia de desfilades temàtiques que van iniciar-se fa dos anys. Amb tot, a més dels pallassos, una pista de circ en moviment, encantadors de serps, malabaristes, trapezistes, equilibristes, i la col·laboració del Circ Raluy, que cedirà algun dels elements del seu circ museu, la cavalcada també tindrà una bústia reial, una carta gegant, espies voladors, percussió, un tren amb carbó i un camió de bombers produït per l'Escola Taller Coll de l'Alba. També hi haurà bàsquet de carrer, ja que Tortosa serà la Ciutat del Bàsquet Català 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós