Societat

Municipal

Els amos de gossos hauran de regar els orins a Mataró

La nova ordenança municipal de tinença d’animals de companyia preveu sancions de fins a 750 euros per als propietaris que no ho facin

La normativa es va aprovar en el ple per unanimitat

Cada cop que es tregui el gos a passejar, els propietaris hauran de portar al damunt, a banda de les bosses per recollir els excrements, una ampolla o un recipient ple d’aigua per diluir els orins que vagi fent l’animal pel carrer. La mesura, que s’ha inclòs en la nova ordenança municipal sobre tinença, protecció i control animal de Mataró, ha de servir per assegurar la neteja i la salubritat dels espais públics, però també per evitar la degradació del mobiliari urbà, que sovint s’oxida per les miccions constants. La normativa, que es va aprovar inicialment dijous per unanimitat en el ple, preveu sancions per als amos que no compleixin aquest requeriment de regar els pixats que van de 100 a 750 euros. Pel que fa a les defecacions, les multes en cas de no retirar-les convenientment estan tipificades com a faltes greus i tenen un càstig de fins a 1.500 euros.

El regidor de Salut, Joan Vinzo (PSC), va explicar que l’ordenança neix de la necessitat i el compromís de disposar d’una normativa adequada a la realitat tant social com legislativa i contribuir a fomentar la convivència, el civisme i el benestar col·lectiu. A banda de netejar els orins, d’altres novetats fan referència a aspectes com ara les condicions d’allotjament dels animals de companyia. Així, es calcula un espai mínim de 20 m² per cada mascota més gran de 25 quilos per controlar el nombre de gossos que hi pot haver en un sol domicili, l’obligació de treure’ls a passejar dos cops al dia, la prohibició de deixar-los sols a casa més de dotze hores o que es quedin en espais oberts com patis, terrasses o balcons de les nou del vespre a les vuit del matí per evitar que destorbin el descans dels veïns.

El dubte de les multes

Malgrat que tots els grups de l’oposició van donar suport a la proposta i van felicitar el govern del PSC i CiU per l’enfoc que té el nou text i l’avenç que significa respecte a l’ordenança vigent, des del grup municipal d’ERC es va posar en dubte que l’Ajuntament sigui capaç d’aplicar un règim sancionador tan estricte i sever contra els incívics. “Si amb imports menors ja no s’aconsegueix que s’abonin les multes, difícilment es podrà fer ara amb aquests imports tan elevats”, va criticar el regidor republicà Joaquim Camprubí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera
medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes

barcelona
MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet
MEDI AMBIENT

El fiscal demana presó per a tres directius de Dictesa per l’incendi de la planta de Montornès

BARCELONA
educació

Niubó promet abordar l’“infrafinançament” de la pública però també de la concertada

barcelona