Societat

Societat

Controlat l’incendi d’una nau a Castellar del Vallès

Les flames cremen completament les instal·lacions d’una empresa d’envasat d’aliments

Els Bombers continuen treballant per extingir el foc des de l’exterior i amb l’ajut d’autoescales

Els Bombers de la Generalitat ja han donat per controlat poc abans de les set de la tarda l’incendi que, des d’aquest divendres al migdia, crema en una nau industrial del polígon Pla de la Bruguera de Castellar del Vallès. El foc ha cremat completament les instal·lacions d’una empresa de productes d’envasat alimentari.

Els Bombers continuen treballant amb una quinzena de dotacions per extingir les flames. Els efectius treballen des de l’exterior de l’edifici amb els camions i les autoescales, ja que la inestabilitat estructural de la instal·lació no permet treballar des de l’interior amb seguretat.

Es tracta d’una nau de formigó d’uns 1000 m2 amb un soterrani de 500 m2. L’interior està ple de productes plàstics. Per aquest motiu, tot i que ja no hi ha risc de propagació, la càrrega de combustible és molt elevada i obliga mantenir el dispositiu al llarg de la nit.

L’incendi afecta totalment la nau i la façana de la part del darrera; el sostre i part de la paret lateral sud han col·lapsat.

En el moment de l’incendi els treballadors de l’empresa ja havien sortit. Com a mesura de prevenció, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra han desallotjat les naus més properes. De moment es manté el desallotjament de les indústries que es troben dins el perímetre de seguretat que s’ha establert al voltant de la nau afectada.

En un primer moment els Bombers han recomanat als veïns de Castellar més propers a la zona de l’incendi que es confinessin a l’interior dels seus domicilis i que tanquessin finestres per evitar les molèsties pel fum. En aquests moments, la columna és més dispersa i vertical i no tindria cap afectació sobre el nucli poblat i s’ha aixecat la recomanació de confinament preventiu.

Fins al lloc s’hi han desplaçat un total de set patrulles Mossos d’Esquadra, efectius de la Policia Local, el tècnic de Protecció Civil de l’Ajuntament de Castellar del Vallès i una ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), amb caràcter preventiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós