Societat

municipal

pressupost participatiu

El pressupost participatiu es repartirà per tot Pineda

L’Ajuntament presenta a les AV com es desenvoluparà el procés, que està dotat amb 420.000 euros

Hi haurà un sostre màxim de 55 actuacions, de les quals cada ciutadà en podrà votar deu

Els ciutadans de Pineda podran escollir en què s’invertiran 420.000 euros durant aquest any. S’amplia així la participació dels pressupostos de millores als barris, que en exercicis anteriors s’havien acordat amb les associacions de veïns (AV), entenent que es tractava dels representants legals de la societat.

El nou pla recull una estructura diferent que parteix de l’objectiu d’aconseguir un repartiment “equilibrat” de les propostes que es desenvolupin arreu dels barris i veïnats del municipi. En aquest sentit, tal com va avançar la regidora de Comunicació, Sílvia Biosca (PSC), s’han establert onze zones: Poblenou, el Carme, les Creus, Bellamar, Pinemar, Can Bel, Can Carreras, Pineda Centre, Sant Feliu de Manola/Santa Anna, Can Pelai i Can Cornet. “Aquest mateix estiu es farà una crida a la participació perquè els ciutadans facin arribar les seves propostes a través de diferents canals”, explica. Un cop s’hagi tancat el termini, les associacions de veïns que participin en el procés revisaran les propostes que corresponguin a la seva zona i faran una assemblea oberta a tots els veïns del barri de la qual hauran de sortir un màxim de deu accions. “Com a màxim l’1 de setembre es faran arribar a l’Ajuntament, i en cas que no es compleixi el termini, serà el personal tècnic qui s’encarregarà de la tria”, comenta la regidora.

Una posterior validació tècnica del conjunt de propostes les reduirà a cinc com a màxim per a cadascuna de les zones del municipi. “S’estableix un sostre màxim de 55 actuacions, de les quals cada ciutadà podrà escollir un màxim de deu, que seran tant del seu barri com de la resta de Pineda”, precisa la regidora, que destaca que és un procés que vol implicar els veïns més enllà del seu espai més habitual. “Volem que els pinedencs escullin projectes per a tot Pineda”, assenyala.

Majors de 16 anys

Les votacions estaran obertes a totes les persones empadronades al municipi que siguin majors de 16 anys i les votacions es faran tant a través del lloc web municipal com de manera presencial a l’oficina d’atenció ciutadana, el complex esportiu municipal Can Xaubet i el centre cívic del Poblenou. Malgrat que les votacions seran anònimes, caldrà validar-les amb el DNI per garantir que es compleix la normativa i, sobretot, per evitar duplicitats que puguin tergiversar el resultat. “El pressupost participatiu garanteix que cadascuna de les onze zones en què s’ha dividit Pineda tindrà un o més projectes per desenvolupar d’acord amb les preferències de la ciutadania”, comenta la regidora, que posa l’accent en el repartiment de la partida “de forma equitativa i en funció de les actuacions que s’hagin proposat”.

LA FRASE

Cadascuna de les zones en què s’ha dividit Pineda tindrà un o més projectes per desenvolupar
Sílvia Biosca (PSC)
regidora de comunicació de l’ajuntament de pineda de mar

LA XIFRA

10
propostes
com a màxim podrà triar cada pinedenc que prengui part en els pressupostos participatius.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró