Societat

Salt treu a licitació tres punts de radar i un control de càmeres en un semàfor

Es preveu que estiguin instal·lats al novembre

Les caixesde radar seran a la zona sud i les càmeres, a la cruïlla entre Marquès de Camps i Països Catalans

L’Ajuntament de Salt ja ha tret a licitació el contracte per a la instal·lació de tres punts de radar de velocitat i un sistema de càmeres per controlar els semàfors en una cruïlla, i es preveu que estiguin instal·lats al mes de novembre. Com es va anunciar al mes de març, amb motiu del pressupost del consistori, es posaran tres caixes de radar diferents però només hi haurà un radar mòbil que s’anirà movent d’un lloc a l’altre sense que els conductors puguin saber en quin dels tres punts és en cada moment. Concretament, segons detalla el regidor de Mobilitat, Toni Vidal, totes tres caixes es posaran a la zona sud: una a la C-65 en el tram comprès entre el Gros Mercat i la rotonda de l’autopista –on la velocitat màxima és 80 km/h–; una altra a l’avinguda Marquès de Camps, entre la rotonda de l’autopista i la rotonda de Mururoa (al costat del Viena) –on la velocitat màxima és de 50 km/h–, i una altra a l’avinguda de la Pau, entre la rotonda de Mururoa i l’hospital de Santa Caterina –on el límit també és de 50 km/h–. “Els tres punts han de permetre que els vehicles que entren per allà disminueixin la velocitat, perquè a tots tres llocs es corre”, assenyala Vidal, que remarca que quan s’instal·lin hi haurà un període de proves d’un parell de setmanes abans de començar a sancionar, en què, a més, s’avisarà els vehicles que es detecti que hi passen cada dia a més velocitat de la permesa.

On no hi haurà període de proves és a la cruïlla entre les avingudes Marquès de Camps i Països Catalans, on s’instal·larà un sistema de càmeres per detectar els vehicles que passen els semàfors en vermell, seguint l’exemple de Girona en la cruïlla dels carrers Barcelona i Emili Grahit. Allà se sancionarà des del primer dia perquè es considera que saltar-se un semàfor és una infracció greu.

El contracte, amb un pressupost de licitació de 212.826,24 euros (IVA inclòs), es va treure a licitació el 5 de juliol i dimecres ja va acabar el termini de presentació d’ofertes. La setmana que ve es farà l’obertura de sobres i Vidal calcula formalitzar el contracte durant l’agost. Com que en les condicions de licitació es donen dotze setmanes per a la instal·lació dels punts de radars i el control del semàfor, es preveu que tot plegat estigui instal·lat al novembre.

LA XIFRA

212.826
és el pressupost
previst en la licitació per a la instal·lació dels tres punts de radar i el control semàforic.

LA FRASE

Els punts de radar són per fer disminuir la velocitat dels vehicles, perquè a tots tres llocs es corre
Toni Vidal
regidor de mobilitat de salt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona