Societat

Tramitats més de 1.400 informes d’estrangeria en el primer semestre

Més de 800 són de reagrupament familiar i 600, d’integració per arrelament social

El nombre de peticions de nacionalitat ha crescut un 50%

La secretaria d’Igualtat, Migacions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha tramitat, en el primer semestre de l’any, un total de 1.465 informes d’estrangeria corresponents a les comarques gironines. La major part d’aquests (821) són informes de reagrupament familiar, seguits pels informes d’integració per l’arrelament social (623) i dels informes de nacionalització (dotze). El nombre d’informes de reagrupament ha baixat un 2,7% respecte als tramitats en el primer semestre del 2016 (se’n van fer 844) i el mateix ha passat amb els informes d’integració, que han disminuït prop d’un 10% ja que l’any passat se’n van fer 702 en el mateix període. Per contra, el nombre d’informes de nacionalització ha crescut un 50% i s’ha passat dels vuit del primer semestre del 2016 als dotze dels primers sis mesos d’aquest any. Els informes de reagrupament i arrelament són necessaris per a la concessió del permís de residència per part de l’Estat espanyol i, per tant, ajuden a regular la situació administrativa de les persones estrangeres o a reagrupar les seves famílies. Quant als informes de reagrupament, s’ha incrementat a tot Catalunya el nombre de famílies sol·licitants marroquines i pakistaneses i ha disminuït el de les famílies d’origen llatinoamericà i subsaharià. I entre els sol·licitants dels informes d’arrelament, guanyen pes els d’Hondures i l’Índia i en perden els del Pakistan, el Senegal i Bolívia.

D’altra banda, i segons les dades que el secretariat de Migracions va donar a conèixer ahir, el Consell Comarcal del Baix Empordà va tramitar 29 sol·licituds del servei de primera acollida; l’Ajuntament de Lloret de Mar, setze, i l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, deu. Els sol·licitants volen aconseguir aquest certificat o bé cursant la formació que ofereix el servei de primera acollida en tres mòduls o bé acreditant-ne els coneixements.

LA XIFRA

12
sol·licituds
de nacionalitat s’han tramitat en el primer mig any. L’any passat se’n van registrar vuit.

Més de 200 voluntaris per ajudar refugiats

Un total de 218 persones de la demarcació s’han inscrit en el Programa Català del Refugi, que, amb l’objectiu que els refugiats puguin assolir l’autonomia social i laboral, disposa de la figura dels mentors. D’aquests voluntaris, 110 són mentors que ja han fet la formació. Aquestes persones es comprometen a acompanyar els refugiats i a establir-hi vincles. A la demarcació hi ha 22 places ocupades per refugiats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia