Societat

IRUNA RIGAU

CAP DE COLLA DELS MARRECS

Els Marrecs ja són la primera colla gironina de 9 “Fer-ho a casa no té preu”

Els de la camisa blava aconsegueixen descarregar el 3 de 9 amb folre que feia temps que perseguien i ho fan a casa

Ho certifiquen al segon intent i es desferma l’alegria a la plaça local

Fins ara el millor castell dels Marrecs de Salt era el 5 de 8 i el seu repte immediat el 3 de 9 amb folre i més després de què a les últimes Fires de Sant Narcís estiguessin molt a prop d’aconseguir-ho. Doncs, ahir, coincidint amb la diada de sant Jaume i amb la Festa Major, a la plaça Lluís Companys de Salt, a casa, aquest últim castell va deixar de ser un repte per ser una realitat. El van carregar i descarregar, després d’un primer intent de muntar la pinya i el folre i d’un segon intent en què l’anxaneta es va quedar a un parell de pams de coronar-lo. El fet de quedar tan a prop de carregar aquest buscat i desitjat castell va provocar, després d’aquest primera intent, algunes cares de decepció entre els integrants de la colla, sobretot els més joves, alguns dels quals fins i tot van deixar escapar alguna llàgrima. Els més experiments, no obstant, van tenir clar des del moment en què van desmuntar l’intent, que ho tornarien a provar i que aniria bé com així va ser.

La veritat és que tothom a la plaça Companys de Salt es va oblidar dels més de 30 graus centígrads i de la cleca de sol i amb el cor encongit –alguns més que d’altres– i sobretot amb molta emoció van anar seguint l’evolució del castell que finalment va fer història. Tots els que hi van participar el van saber defensar en els moments més crítics i això va tenir recompensa i de la grossa.

Vistos aquests antecedents, és fàcil entendre l’esclat d’alegria que hi va haver. Els castellers van deixar anar l’adrenalina acumulada i més d’una llàgrima, però, aquesta vegada eren dolces. Els Marrecs van començar a cantar “Som de 9, som de 9, som de 9...” quan encara s’estava descarregant la base i tothom s’hi va anar afegint. A partir d’aquell moment la colla va corejar lemes i cançons de creació pròpia. L’alcalde, Jordi Viñas, i altres membres de l’Ajuntament, van afegir-se des de la balconada de la Casa de la Vila a l’entusiasme d’abaix. Després, l’alcalde manifestava l’orgull de saber que Salt és plaça de 9.

Els Marrecs també van descarregar un 5 de 8, un 2 de 8 amb folre i un pilar de 6. A part de la colla amfitriona, la diada castellera va comptar els camises verdes dels Saballuts de Sabadell, els camisses vermelles dels Xicots de Vilafranca i els camisses granes dels Xerrics d’Olot. Tots van omplir la plaça Lluís Companys de color.

Vist, doncs, la comunió que ahir hi havia a la plaça Companys, s’entén que ser Marrec és una cultura, tal com ells mateixos afirmen, també passió, seny, rauxa...

Un castell molt treballat.
El 3 de 9 és un projecte que tenim entre cella i cella des de 2013, quan vam descarregar el primer 2 de 8 amb folre, també a la plaça Companys de Salt. El treball ha sigut incremental, i enguany l’assajàvem cada dia.
Com ha influenciat l’intent de plaça del vi?
Quedar-nos amb els deures pendents a final de temporada, i a més amb l’acotxador col·locat, ha fet que la colla s’hagi exigit encara més. Els resultats amb els altres castells límit (5 de 8 i 2 de 8 amb folre) evidencien que hem millorat els nostres registres de l’any passat. Ara falta veure fins on arribem, amb el segon tram de temporada.
Com valores ser la primer colla de 9 gironina?
És un somni fet realitat. I fer-ho a casa no té preu. Moltes de les nostres millors actuacions són a plaça del Vi, en part perquè se situa e al final de la temporada. Darrerament, però, hem fet fites històriques a Salt i és una sensació espectacular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC