Societat

municipal

habitatge social

L’Ajuntament de Barcelona compra més edificis per evitar l’expulsió dels veïns

Es tracta dels números 7, 9 i 11 del carrer Lancaster, al barri del Raval

Els inquilins temien que un fons inversor adquirís els immobles com ha passat en el cas del número 13

L’Ajuntament de Barcelona ha comprat a la societat Olopte 92 SL els edificis dels números 7, 9 i 11 del carrer Lancaster, al barri del Raval, per evitar que els veïns siguin expulsats. Els inquilins temien que una gran immobiliària o un fons inversor adquirís els immobles com ha passat en el cas del número 13, que és propietat de MK Premium, i que ha estat denunciat per l’últim veí de la finca per assetjament immobiliari. El govern municipal ha pres aquesta decisió tenint en compte que es tracta d’una zona amb una gran demanda residencial i que són immobles que necessiten ser rehabilitats. Els llogaters, a més, tenen contractes fraudulents, el que posaven en perill la seva continuïtat si les finques seguien en mans privades. L’operació s’ha tancat per 5.658.512 euros. L’Ajuntament ja va comprar la finca del carrer Leiva 37 en unes circumstàncies similars.

En total, l’Ajuntament adquireix 41 pisos; 15 al número 7; 12 a la finca 9, i 14 a la número 11. En aquest cas es tracta d’una operació de compra-venda normal, sense exercir el dret de tempteig i retracte, com sí que es va fer per adquirir Leiva.

L’Ajuntament ara elaborarà una diagnosi de cada unitat familiar per veure si compleixen els requisits de vulnerabilitat social, de forma que puguin mantenir el seu habitatge a un preu assequible, en funció dels seus ingressos. El govern pronostica que això passarà en la majoria dels casos. I és que els immobles passaran a formar part del parc d’habitatge de lloguer públic de Barcelona, i estaran gestionats pel Patronat Municipal de l’Habitatge.

Es dóna la circumstància que els inquilins d’aquestes tres finques tenen contractes fraudulents, que en el seu dia es van fer per estudis i no per habitatge, un argument que podrien utilitzar els nous propietaris per rescindir els contractes.

El carrer Lancaster és una zona especialment sensible tenint en compte que està a prop de la Rambla i del Palau Güell. Els veïns ja fa mesos que alertaven que els edificis estaven sent visitats per diferents possibles compradors i temien que els passés el mateix que ha succeït amb la finca número 13, que va ser adquirida per MK Premium amb la intenció de remodelar-la, amb la conseqüent pujada del lloguer. La companyia va oferir diners als veïns perquè rescindissin els seus contractes, però una família encara hi viu i ha interposat una demanda contra l’empresa, que també ha denunciat l’inquilí per impagament, tot i que ell assegura que es tracta d’un malentès i que continuava pagant a l’anterior propietari.

Aquest cas ha esquitxat també la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, que ha estat denunciada per MK Premium per injúries i calúmnies. En declaracions als mitjans, Pin va acusar l’empresa de coaccionar els veïns perquè marxessin.

La mateixa Pin ha explicat que han optat per intervenir en el cas dels números 7, 9 i 11 perquè aquesta és una zona on s’estan produint “casos d’especulació salvatge”, i ha remarcat que l’Ajuntament té “els ulls posats” especialment en aquest carrer perquè “hi ha molts veïns als quals durant més de vint anys l’administració els ha donat l’esquena i no els ha tingut presents”. A això li ha afegit la necessitat de llençar un missatge als “especuladors”, per deixar clar que “no són benvinguts a la ciutat”. “Aquesta compra es fa també per garantir el dret a l’habitatge sobretot de la gent més vulnerable”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA